Αθλητισμός|20.10.2021 22:20

Champions League: Πρώτη νίκη για Μπαρτσελόνα, «τρένο» η Σάλτσμπουργκ

Newsroom

Έπειτα από δύο σερί ήττες από Μπάγερν και Μπενφίκα η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το πρώτο της τρίποντο. Έστω και χωρίς να θέλξει με την απόδοσή της επικράτησε με 1-0 στη Βαρκελώνη της Ντινάμο Κιέβου για την 3η αγωνιστικής του 5ου ομίλου του Champions League και μπήκε ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Κεντρικό πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Ζεράρ Πικέ, ο οποίος πέραν του ότι σκόραρε στο 36' χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του, έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία σκόρερ του κλαμπ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Κατάφερε να βρει δίχτυα σε ηλικία 34 ετών και 260 ημερών ξεπερνώντας τον Σίλβινιο που είχε σκοράρει τον Δεκέμβριο του 2008 σε ηλικία 34 ετών και 241 ημερών κόντρα στη Σαχτάρ. Παράλληλα, το γκολ του Πικέ ήταν ιδιαίτερο καθώς έπιασε τον Ρομπέρτο Κάρλος στην κορυφή των αμυντικών σκόρερ του Champions League με 16 γκολ.

Την ίδια στιγμή η εξαιρετική Σάλτσμπουργκ παρέμεινε αήττητη και στην κορυφή του 7ου ομίλου, απ' όπου δύσκολα δεν θα προκριθεί στους 16. Η αυστριακή ομάδα επικράτησε 3-1 της Βόλφσμπουργκ χάρη σε γκολ του Αντεγέμι στο 3' και του Όκαφορ στο 65' και το 77', ενώ προσωρινά είχαν ισοφαρίσει οι Γερμανοί με τον Νμετσά στο 15'. 

Όλες οι ειδήσεις

Γιώργος Παπανδρέου για πρόεδρος ΚΙΝΑΛ: Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή

«Φώναζε βοήθεια» - Η οικογενειακή τραγωδία πίσω από τη δολοφονία στο Αιγάλεω

Δακτύλιος 2021 στην Αθήνα: Όσα αλλάζουν από 25 Οκτωβρίου - Όλο το ΦΕΚ

Τουρκία: Ο Ερντογάν αύξησε μόνος του τον μισθό του

Αναδρομικά συνταξιούχων: Ταφόπλακα από Ελεγκτικό Συνέδριο για τα δώρα

Ντινάμο ΚιέβουΣάλτσμπουργκΜπαρτσελόναΒόλφσμπουργκChampions League