Αθλητισμός|06.11.2021 09:00

Μπαρτσελόνα: Ο Τσάβι και επίσημα στον πάγκο – Ανακοινώθηκε η πρόσληψή του

Newsroom

Με επίσημη ανακοίνωση η Μπαρτσελόνα γνωστοποίησε τη συμφωνία με τον Τσάβι. Ο 41χρονος προπονητής υπέγραψε συμβόλαιο έως και το καλοκαίρι του 2024.

Ο άλλοτε παίκτης θρύλος των Καταλανών επιστρέφει στο «Καμπ Νόου» ως προπονητής με την Μπαρτσελόνα να πληρώνει τη ρήτρα των πέντε εκατομμυρίων που είχε ο Ισπανός με την Αλ Σαντ. Ο Τσάβι αναμένεται στη Βαρκελώνη για να παρουσιαστεί στο «Καμπ Νόου» από τον Ζουάν Λαπόρτα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ντεμπούτο του στον πάγκο της Μπαρτσελόνα θα γίνει μετά τη διακοπή, κόντρα στη «μισητή» συμπολίτισσα, Εσπανιόλ, στις 20/11.

Η ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα

«H Μπαρτσελόνα ήρθε σε συμφωνία με τον Τσάβι Ερνάντεθ για να γίνει ο πρώτος προπονητής της για το υπόλοιπο της σεζόν και δύο ακόμα σεζόν. Ο Τσάβι Ερνάντεθ, ένας παίκτης που βγήκε μέσα από την ποδοσφαιρική ακαδημία της Μπάρτσα, άφησε την ομάδα στην οποία ήταν, την Αλ Σαντ, ύστερα από διαβουλεύσεις τις τελευταίες ημέρες με τους ιδιοκτήτες του συλλόγου. Ο Τσάβι αναμένεται να φτάσει στην Βαρκελώνη αυτό το Σαββατοκύριακο και η παρουσίασή του ως ο νέος προπονητής της πρώτης ομάδας της Μπαρτσελόνα θα λάβει χώρα την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου σε μία εκδήλωση που θα γίνει στο Καμπ Νόου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό. Κατόπιν, ο Τσάβι Ερνάντεθ θα εμφανιστεί σε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα Ricard Maxenchs», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα.

Αποχαιρέτησε με δάκρυα την Αλ Σαντ

Ο σπουδαίος Τσάβι ως παίκτης κατέκτησε 25 σημαντικά τρόπαια με την Μπάρτσα, τη φανέλα της οποίας φόρεσε 767 φορές σε 17 χρόνια παρουσίας από το 1998 ως το 2015, ρεκόρ που έσπασε αργότερα ο Λιονέλ Μέσι (είναι ρέκορντμαν με 778).

Ως προπονητής βρισκόταν στο τιμόνι της Αλ Σαντ από το καλοκαίρι του 2019, οπότε τερμάτισε την ποδοσφαιρική καριέρα του με τη φανέλα της ίδιας ομάδας. Το απόγευμα της Παρασκευής ο Τσάβι αποχαιρέτησε την Αλ Σαντ φανερά συγκινημένος και με δάκρυα στα μάτια...

ΜπαρτσελόναLa LigaΤσάβι