Αθλητισμός|06.11.2021 22:24

Basket League: Μεγάλες νίκες για Άρη, Ιωνικό, βυθίζεται η ΑΕΚ

Newsroom

Ένας τρομερός Άρης διέλυσε τον Προμηθέα στην Πάτρα με 62-82 με πρωταγωνιστή τον Κέλι για την Basket League. Μετά τη μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα επί του Παναθηναϊκού, ο Άρης μετρούσε τέσσερις σερί ήττες μέχρι σήμερα που πέτυχε ένα πολύ σημαντικό «διπλό».

Ξεχώρισε ο Τζέιμς Κέλι, ο οποίος μόλις στο δεύτερο του παιχνίδι πέτυχε ένα εντυπωσιακό νταμπλ-νταμπλ με 18 πόντους και 15 ριμπάουντ. Εξαιρετικός ήταν και ο Ολιβιέ Χάνλαν (17π.), ο οποίος έπαιξε ελάχιστα στην τέταρτη περίοδο λόγω τραυματισμού, ενώ «διπλός» ήταν και ο… φευγάτος Έρικ Λόκετ με 11 πόντους και 10 ριμπάουντ. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Άντονι Κάουαν με 20 πόντους. Για τον Προμηθέα ο Ντάριο Χαντ έβαλε 16 πόντους, σε κακή βραδιά ο Κέντρικ Ρέι που έμεινε άποντος με 0/8 σουτ.

Σημειωτέον ότι ο Άρης «κατέβηκε» στην Πάτρα με δέκα παίκτες, καθώς απουσίαζαν λόγω τραυματισμών οι Σιδηροηλίας, Σχίζας και Κάζινς, όπως επίσης εκτός έμεινε και ο Πουλιανίτης. Από την άλλη ο Προμηθέας είχε υπηρεσιακό προπονητή τον Κώστα Ντούβα, ο οποίος αντικατέστησε προσωρινά τον Λουίς Κασεμίρο, ενώ διάδοχος στον πατρινό πάγκο είναι ο Ηλίας Ζούρος, ο οποίος βρέθηκε στο γήπεδο παρακολουθώντας το παιχνίδι.

ΑΕΚ - Κολοσσός Ρόδου 82-85

Αργοσβήνει η ΑΕΚ καθώς δεν έφταναν τα ατελείωτα προβλήματα εκτός παρκέ, είναι προβληματική πλέον και στον αγωνιστικό χώρο. Ο Κολοσσός με 15 τρίποντα (!) και το τελικό 85-82 πέρασε από τα Λιόσια και η Ένωση βρίσκεται πλέον στα κάτω πατώματα της βαθμολογίας.

Δεν έφθαναν στην ΑΕΚ τα συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα στην Ευρώπη και η απουσία του Στέφαν Γέλοβατς, ήρθαν να προστεθούν ο τραυματισμός του Ανδρέα Πετρόπουλου και η πρώτη εντός έδρα ήττα στο νέο της σπίτι. Στο 3-3 βρίσκεται πλέον η Ένωση που φαίνεται ότι δεν μπορεί να ονειρεύεται μία από τις πρώτες θέσεις στην κανονική διάρκεια. Ξεχώρισαν οι Μπράιαν Ανγκόλα (28 πόντοι), Ίαν Χάμερ (16 πόντοι, 4 ριμπάουντ) και Νίκος Παππάς (13 πόντοι).

Στον αντίποδα, ο Κολοσσός πανηγύρισε την τέταρτη νίκη του στα τελευταία πέντε παιχνίδια και με το αποτέλεσμα αυτό προσπέρασε την ΑΕΚ και αναρριχήθηκε στο 4-2, δείχνοντας ικανός να κάνει πολλές ζημιές φέτος και μία πολύ καλή παρουσία στη regular season. Κορυφαίοι για τους Ροδίτες οι Στέφαν Ποτ (16 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Κένι Ουίλιαμς (14 πόντοι, 6 ριμπάουντ), Στέφαν Μομίροφ (14 πόντοι, 3 ασίστ) και Κιμ Τιλί (12 πόντοι, 9 ριμπάουντ).

Λαύριο - Ιωνικός Νικαίας 59-61

Ο Ιωνικός Νικαίας παρότι βρέθηκε να χάνει με 11 πόντους μόλις 8 λεπτά πριν από το τέλος της αναμέτρησης, έκανε τη μεγάλη ανατροπή και πήρε το «διπλό» κόντρα στο Λαύριο με 61-59. Η ομάδα του Κούρο Σεγκούρα παρατάχθηκε στο παιχνίδι με μόλις 10 παίκτες, έχασε κατά τη διάρκεια του αγώνα τον Κωνσταντίνο Γόντικα με τραυματισμό, αλλά πήρε τη μεγάλη νίκη, φτάνοντας στο 2-4 στο πρωτάθλημα.

Πρωταγωνιστής για τον Ιωνικό ήταν για ακόμα μία φορά ο Γιουτζίν Τζέρμαν, που ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 16 πόντους, με τον Μουχαϊμίν Μουστάφα να πετυχαίνει 12 και τον Γιάννη Αθηναίου 10. Για την ομάδα του Σερέλη πρώτος σκόρερ ήταν ο Βασίλης Μουράτος, που σημείωσε 11 πόντους και ήταν ο μοναδικός με διψήφιο αριθμό στο σκοράρισμα για το Λαύριο.

Κολοσσός ΡόδουΑΕΚΑρηςBasket LeagueΙωνικός ΝικαίαςΛαύριο