Αθλητισμός|07.11.2021 00:47

La Liga: Δυσκολεύτηκε αλλά πάτησε κορυφή η Ρεάλ Μαδρίτης

Newsroom

Πολύτιμη αλλά αγχωτική νίκη με 2-1 πανηγύρισε η Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στη Ράγιο Βαγεκάνο που λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά στο Μπερναμπέου.

Η Ράγιο Βαγεκάνο πήγε στο σπίτι των Μερένχες για να παίξει μπάλα κι όχι για να κλειστεί πίσω κι αυτό έφερε ένα παιχνίδι γεμάτο φάσεις και γρήγορο ρυθμό. Η Βασίλισσα ήταν κυρίαρχη στο πρώτο μέρος. Είχε από νωρίς ακυρωθέν γκολ του Βινίσιους (6’) και κατάφερε να βρει το γρήγορο που γκολ που έψαχνε με υπέροχο σουτ του Τόνι Κρόος (14’).

Οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι έπεσαν τουλάχιστον τέσσερις φορές πάνω στον τερματοφύλακα της Ράγιο, ο οποίος ήταν εξαιρετικός αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο 38' οπότε μετά από σέντρα του Αλάμπα, ο Μπενζεμά τελείωσε ιδανικά την φάση για το 2-0 (38’).

Για 70 λεπτά, η αναμέτρηση ήταν μονόλογος για τη Ρεάλ, όμως η είσοδος του Ραδαμέλ Φαλκάο άλλαξε όλη την δυναμική του ματς. Ο Μπεμπέ έδωσε το προειδοποιητικό χτύπημα με δοκάρι (75’) και στην επόμενη φάση ο «τίγρης» έκανε το 2-1 (77’), δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Στις καθυστερήσεις, η Ράγιο βγήκε όλη μπροστά και λίγο έλειψε να κάνει το μεγάλο come back. Στο 92' ο Κρόος έσωσε πάνω στην γραμμή το 2-2 από τον Πόθο, ενώ στην επόμενη φάση χρειάστηκε η κλάση του Κουρτουά για να κρατήσει το πολύτιμο 2-1 για την Bασίλισσα που ανέβηκε ξανά μόνη στην κορυφή, δύο βαθμούς μπροστά από την Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Νωρίτερα, η Αλαβές πέτυχε σπουδαία ανατροπή και νίκη με 2-1 επί της Λεβάντε στο «Μεντιθορόθα», με τον Χοσέλου να «χτυπά» δύο φορές στο τελευταίο τέταρτο. Αρχικά ισοφάρισε με πέναλτι και στο 91΄ χάρισε το «τρίποντο» στην ομάδα της Βιτόρια, που αφήνει πίσω το κακό της ξεκίνημα και ξεφεύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ουραγός και χωρίς νίκη παρέμεινε μετά από 13 παιχνίδια η Λεβάντε.

Όσο για την Μπαρτσελόνα, υπέστη μέγα κάζο στην έδρα της Θέλτα καθώς μολονότι προηγήθηκε με 0-3 δέχθηκε την ισοφάριση (3-3) στο 96'!

Ρεαλ ΜαδρίτηςΡάγιο ΒαγεκάνοLa Liga