Αθλητισμός|10.11.2021 07:35

Μπαρτσελόνα: Ο νόμος του Τσάβι, οι 8 κανόνες και οι πρώτες καρατομήσεις

Newsroom

Η εποχή Τσάβι άρχισε στην Μπαρτσελόνα κι όσοι θεωρούσαν ότι ο θρύλος των Μπλαουγκράνα επέστρεψε για... μόστρα στο Καμπ Νόου έχοντας ως εφόδιο μόνο το όνομά του, μάλλον διαψεύδονται.

Οι υπερεξουσίες του Τσάβι

Ο άλλοτε σπουδαίος χαφ των Καταλανών έπιασε δουλειά, έπεσε μεμιάς στα βαθιά και μάλλον δεν ήρθε για να χαϊδέψει αυτιά. Το αντίθετο συμβαίνει καθώς κατά τις πρώτες του ώρες στη δουλειά χρειάστηκε να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Πέντε μέλη του τεχνικού επιτελείου της Μπαρτσελόνα παύθηκαν από τα καθήκοντά τους μετά την άφιξη του Τσάβι Ερνάντες, ο οποίος είναι κάτι περισσότερο από προπονητής καθώς θα επωμιστεί μέρος των αρμοδιοτήτων και του γενικού διευθυντή!

Οι πρώτες καρατομήσεις

Καταρχάς, ο Χουάνχο Μπράου, ο φυσιοθεραπευτής ο οποίος στα χρόνια που εργάστηκε βοήθησε στην αποθεραπεία μεγάλων σταρ όπως ο Μέσι, ο Ροναλντίνιο και ο Πουγιόλ, δεν συνεχίζει στην πρώτη ομάδα. Εκτός του Μπράου, παρελθόν αποτελεί και ο Αλμπερτ Ρόκα, ο προπονητής φυσικής κατάστασης όπως επίσης και ο συνεργάτης του, Χάουμε Μπαρτρές. Αλλαγές έγιναν και στο τμήμα σκάουτινγκ καθώς ο Τσάβι έφερε τους δικούς του συνεργάτες, οι οποίοι θα αντικαταστήσουν τους Ραούλ Πελάεθ και Τζόρντι Μελέρο. 

Παίρνουν σειρά οι παίκτες

Παράλληλα, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του ισπανικού Τύπου, θεωρείται βέβαιο ότι ο Τσάβι μεσοπρόθεσμα θα προχωρήσει σε εκκαθάριση του ρόστερ από τους παίκτες που δεν κάνουν τη διαφορά και δεν ταιριάζουν στο ποδοσφαιρικό προφίλ που θέλει να επαναφέρει στον καταλανικό σύλλογο. Άλλωστε έχει πάρει «λευκή επιταγή» από τον πρόεδρο του συλλόγου Ζουάν Λαπόρτα για να πράξει ό,τι κρίνει ότι είναι προς το συμφέρον του συλλόγου.

Ο νόμος του Τσάβι

Συν τοις άλλοις, ο Τσάβι προσπαθεί να βάλει τάξη και στο εσωτερικό των αποδυτηρίων καθώς η πειθαρχία είχε χαθεί τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα λοιπόν με ρεπορτάζ της «AS», πριν από την πρώτη του προπόνηση με την Μπαρτσελόνα, ο Τσάβι μίλησε στους παίκτες, στους οποίους ξεκαθάρισε ότι άπαντες αρχίζουν από μηδενική βάση και θα κριθούν με βάση τη δουλειά που θα κάνουν στο γήπεδο. Την ίδια στιγμή όμως, ο νεόκοπος Καταλανός τεχνικός έθεσε και οχτώ κανόνες προκειμένου τα αποδυτήρια να θυμίσουν και πάλι μια... κανονική Μπαρτσελόνα. 

1ος κανόνας: Οι παίκτες πρέπει να φτάνουν στο προπονητικό κέντρο τουλάχιστον 1,5 ώρα νωρίτερα από την έναρξη της προπόνησης.

2ος κανόνας: Το προσωπικό της ομάδας πρέπει να βρίσκεται στο προπονητικό κέντρο δύο ώρες νωρίτερα.

3ος κανόνας: Οι παίκτες πρέπει να τρώνε όλοι μαζί στο προπονητικό κέντρο της ομάδας.

4ος κανόνας: Θα επιβάλλονται ποινές για αργοπορία και πειθαρχικά παραπτώματα.

5ος κανόνας: Δεν επιτρέπονται οι μεταμεσονύκτιες έξοδοι εφόσον ακολουθεί αναμέτρηση εντός 48 ωρών. Μέχρι τις 12 άπαντες πρέπει να βρίσκονται στα σπίτια τους.

6ος κανόνας: Η θέση στη ενδεκάδα κρίνεται από την απόδοση στις προπονήσεις και τους αγώνες κι όχι λόγω ονόματος ή φήμης. Κανείς δεν έχει εγγυημένη φανέλα στο αρχικό σχήμα.

7ος κανόνας: Κατά τη διάρκεια της σεζόν απαγορεύονται ρητά οι δραστηριότητες που εμπεριέχουν ρίσκο τραυματισμού.

8ος κανόνας: Κάθε παίκτης της Μπαρτσελόνα πρέπει να εκπροσωπεί με τον σωστό τρόπο και να μην εκθέτει το κλαμπ, είτε βρίσκεται εντός αγωνιστικού χώρου, είτε ακόμη και σε περίοδο διακοπών.

Τζοάν ΛαπόρταΤσάβιΜπαρτσελόναLa Liga