Αθλητισμός|14.11.2021 19:40

Προκριματικά Μουντιάλ: Ένα αυτογκόλ έστειλε την Κροατία στο Κατάρ - Αυτοκτόνησε η Ρωσία

Newsroom

Με έναν ανέλπιστο τρόπο και χάρη σε ένα αυτογκόλ η Κροατία επικράτησε με 1-0 σε ματς-θρίλερ της Ρωσίας κι έκλεισε θέση για το Μουντιάλ του Κατάρ. Αντιθέτως, οι Ρώσοι δεν μπόρεσαν να κρατήσουν την ισοπαλία που θα έστελνε εκείνους απευθείας στο Παγκόσμιο Κύπελλο και θα αναγκαστούν να διεκδικήσουν το εισιτήριο μέσω των πλέι οφ.

Υπό καταρρακτώδη βροχή, γεγονός που μετέτρεψε τον αγωνιστικό χώρο σε... βούρκο, οι Ρώσοι έπαιξαν για την ισοπαλία που θα τους έδινε την πρώτη θέση. Είναι χαρακτηριστικό ότι έκαναν την πρώτη τελική τους προσπάθεια στο 74΄, κι ενώ οι γηπεδούχοι μετρούσαν ως εκείνη τη στιγμή 17 (!), χωρίς όμως να καταφέρουν να βρουν δίχτυα. Τελικά η λύτρωση για τους Κροάτες ήρθε από ρωσικό πόδι! Ο Κουντριάσοφ στο 81' στην προσπάθειά του να απομακρύνει μια σέντρα του Σόσα, έστειλε την μπάλα στο τέρμα της ομάδας του.

Στο μεταξύ, η Κύπρος ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Μουντιάλ με άλλη μια ήττα καθώς έχασε 2-1 στη Λιουμπλιάνα από τη Σλοβενία, με τον Ζάιτς στο 48΄ και τον Γκνέζντα Τσέριν στο 84΄ να πετυχαίνουν τα γκολ των νικητών, προτού μειώσει στο 89' ο Κακουλή. Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου απέφυγε πάντως την τελευταία θέση του 8ου ομίλου, καθώς η ισόβαθμη Μάλτα γνώρισε τη συντριβή με 6-0 από τη Σλοβακία (χατ-τρικ ο Οντρέι Ντούντα) και έμεινε τελευταία, λόγω χειρότερης διαφοράς τερμάτων.

Βαθμολογία

Κροατία 23 - Πρόκριση στο Μουντιάλ

Ρωσία 22 - Μπαράζ

Σλοβακία 14

Σλοβενία 14

Κύπρος 5

Μάλτα 5

προκριματικά ΜουντιάλΕθνική ΚροατίαςΠαγκόσμιο κύπελλοΜουντιάλΕθνική ΚύπρουΕθνική Ρωσίας