Αθλητισμός|17.11.2021 00:20

Αυτές είναι οι 12 ομάδες που έχουν προκριθεί στο Μουντιάλ του Κατάρ - Ποιες πήγαν μπαράζ

Newsroom

Τα πρώτα 12 εισιτήρια για το Παγκόσμιο Κύπελλου του Κατάρ που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο του 2022 έχουν βγει. Με την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης των ομίλων της ευρωπαϊκής ζώνης «κλείδωσαν» οι δέκα πρώτοι των ομίλων, οι οποίοι μαζί με τη διοργανώτρια χώρα και τη Βραζιλία, την πρώτη απ' τη λατινοαμερικάνικη ζώνη που έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση, συνθέτουν τη «χρυσή» δωδεκάδα.

Η μάχη όμως συνεχίζεται για τις υπόλοιπες θέσεις σ' ολόκληρο τον πλανήτη, ενώ στην Ευρώπη το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στους αγώνες μπαράζ, που θα δώσουν τρία επιπλέον εισιτήρια. Οι Ιταλία, Ρωσία, Σκωτία, Πορτογαλία, Σουηδία και Ουαλία είναι οι έξι καλύτεροι δεύτεροι που θεωρούνται ισχυροί και θα κληρωθούν να παίξουν σε νοκ άουτ ματς (ημιτελικούς) με τις Ουκρανία, Τουρκία, Βόρεια Μακεδονία, Πολωνία και τις Τσεχία και Αυστρία, τις δύο καλύτερες του τελευταίου Nations League, που δεν πήραν την πρόκριση μέσω των προκριματικών. 

Το σύστημα των μπαράζ

Τι θα ισχύσει όμως στα μπαράζ; Η κλήρωση των πλέι οφ θα πραγματοποιηθεί στις 26 Νοεμβρίου στη Ζυρίχη. Εκεί από τις 12 ομάδες θα προκύψουν τρία διαφορετικά μονοπάτια (Final 4) και έξι ζευγάρια που θα οδηγήσουν σε τρεις τελικούς. Οι ομάδες θα δώσουν από έναν νοκ άουτ ημιτελικό (οι ισχυροί στην έδρα τους), οι νικητές των οποίων θα παίξουν στον τελικό για το εισιτήριο. Τα τρία τελευταία εισιτήρια μέσω τριών ξεχωριστών Final 4  θα ξεκαθαρίσουν στους ημιτελικούς που θα γίνουν στις 24 - 25 Μαρτίου και στους τελικούς 28 - 29 Μαρτίου 2022.

Οι 12 των μπαράζ

Ισχυροί

  1. Ιταλία
  2. Ρωσία
  3. Σκωτία
  4. Πορτογαλία
  5. Σουηδία
  6. Ουαλία

Ανίσχυροι

  1. Ουκρανία
  2. Τουρκία
  3. Αυστρία (μέσω Nations League)
  4. Τσεχία (μέσω Nations League)
  5. Βόρεια Μακεδονία
  6. Πολωνία

Ποιες προκρίθηκαν στο Μουντιάλ

Κατάρ (διοργανώτρια)

Νότια Αμερική

Βραζιλία

Ευρώπη

Γερμανία

Δανία

Γαλλία

Βέλγιο

Κροατία

Ισπανία

Σερβία

Αγγλία

Ελβετία

Ολλανδία

Μουντιάλ 2022ΜουντιάλΠαγκόσμιο κύπελλοΠαγκόσμιο Κύπελλο 2022προκριματικά Μουντιάλ