Αθλητισμός|21.11.2021 00:20

ATP Finals: Τρομερός Ζβέρεφ εξόντωσε ξανά τον Τζόκοβιτς και παίζει τελικό με Μεντβέντεφ

Newsroom

Ένας φανταστικός Σάσα Ζβέρεφ έθεσε και πάλι νοκ άουτ τον Νόβακ Τζόκοβιτς κι έφυγε για τελικό στο ATP Finals! Όπως και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου έσβησε το όνειρο του Σέρβου για το μυθικό Golden Slam (νίκη στα 4 Grand Slam και στους Ολυμπιακούς), έτσι και τώρα ο Ζβέρεφ έπαιξε καταπληκτικά και επικράτησε με 2-1 σετ (7-6, 4-6, 6-3) του κορυφαίου τενίστα στον κόσμο αυτή την περίοδο, νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη και κατόχου 20 Grand Slam!

Η νέα γενιά του τένις δείχνει τα... δόντια της στους Big 3 καθώς στον τελικό του τελευταίου μεγάλου τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί για το 2021, ο Ζβέρεφ (νούμερο 3 στο ταμπλό) θα αναμετρηθεί την Κυριακή (21/11, 18.00, Cosmote Sport 6) με τον εξαιρετικά φορμαρισμένο Ρώσο Ντανίλ Μεντβέντεφ, ο οποίος κατέκτησε το US Open και βρίσκεται στο νούμερο 2.

Ο Ζβέρεφ πήρε το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ, όπου επικράτησε με 7-4, ενώ ο Τζόκοβιτς απάντησε στο επόμενο σετ επικρατώντας 6-4 καθώς διατήρησε το σερβίς του μέχρι τέλους (για δεύτερο σερί σετ), ενώ έκανε μπρέικ στον Γερμανό στο καθοριστικό 5-4. Ωστόσο, στο τρίτο και τελευταίο σετ, ο Ζβέρεφ ήταν καταπληκτικός, πέτυχε το πρώτο του μπρέικ στο σερβίς του Σέρβου (στο 3-1), τον οποίο τελικά λύγισε με 6-3 έπειτα από μάχη δυόμισι ωρών.

Προηγουμένως, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τον κουρασμένο Κάσπερ Ρουντ και πέρασε στον τελικό του ATP Finals για δεύτερη διαδοχική σεζόν. Ο υπερασπιστής του τίτλου και νούμερο 2 στην κατάταξη επικράτησε του 22χρονου Νορβηγού (Νο.8) με 2-0 σετ (6-4, 6-2) σε μόλις 79 λεπτά. Ο 25χρονος Ρώσος τρέχει πλέον ένα σερί 9-0 στη διοργάνωση και πάει φουλ για τον πέμπτο τίτλο τη φετινή σεζόν, με τον οποίο θα πιάσει τους άλλους τρεις παίκτες της τετράδας (Τζόκοβιτς, Ζβέρεφ, Ρουντ).

ΤένιςATP FinalsΝόβακ ΤζόκοβιτςΝτανίλ ΜεντβέντεφΚάσπερ ΡουντΑλεξάντερ Σάσα Ζβέρεφ