Αθλητισμός|22.11.2021 19:58

Πρώτη εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού με ανατροπή επί της Λαμίας

Newsroom

Μια πολύ σημαντική νίκη και μάλιστα με ανατροπή πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός επί της Λαμίας για τη 10η αγωνιστική της Super League. Οι Πράσινοι μολονότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, κυριάρχησαν σε ένα ματς που έγινε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και με δύο γκολ στο φινάλε μετέτρεψαν το 1-0 σε 1-3.

Ο Παναθηναϊκός έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των τριών αγώνων δίχως νίκη στο πρωτάθλημα αλλά συνολικά και στα εφετινά εκτός έδρας ματς ενώ βελτίωσε τη βαθμολογική του θέση. Κόντρα στη ροή του αγώνα η Λαμία άνοιξε το σκορ στην πρώτη της φάση. Στο 35’ ο Μανούσος σέντραρε και ο Αραμπούλι με κεφαλιά έγραψε το 1-0.

Οι Πράσινοι προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν μπόρεσαν να απειλήσουν. Αντιθέτως, στο β’ ημίχρονο το Τριφύλλι μπήκε στο γήπεδο με μεγάλη αποφασιστικότητα. Ισοφάρισε στο 56’ με ωραίο σουτ του Λούντκβιστ, έπειτα από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Βιγιαφάνιες κι αφού πίεσε ασφυκτικά, πέτυχε τη μεγάλη ανατροπή.

Στο 86’ ο Μαουρίσιο ανατράπηκε απ’ τον Τζανετόπουλο εντός περιοχής και το πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Μακέντα (1-2), ενώ το τελικό 1-3 διαμόρφωσε ένα λεπτό αργότερα ο Μαουρίσιο. Στο 87’ ο Αϊτόρ, ο Μακέντα και ο Μαουρίσιο συνδυάστηκαν εξαιρετικά με τον τελευταίο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Λαμία: Γκαραβέλης, Ορτέγκα, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης (18’ Τιρόνε), Γκέντσογλου, Μπεχαράνο (72’ Σκόνδρας), Μαζουλουξής, Προβυδάκης, Αραμπούλι (70’ Τσούκαλος), Μανούσος.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Σάρλια, Βέλεθ, Ρούμπεν, Λούντκβιστ (77’Αϊτόρ), Χατζηγιοβάνης (64’ Παλάσιος), Βιτάλ (77’ Μαουρίσιο), Βιγιαφάνιες, Καρλίτος (28’ Μακέντα).
Λαμία ΠΑΕSuperLeagueΠαναθηναϊκός