Αθλητισμός|24.11.2021 00:00

Champions League: Η Τσέλσι διέσυρε τη Γιούβε κι ο Βλαχοδήμος κράτησε όρθια την Μπενφίκα στο Καμπ Νόου - Ορατός ο αποκλεισμός για Μπάρτσα!

Newsroom

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι ήταν σαρωτική και διέλυσε τη Γιουβέντους στο ντέρμπι του 8ου ομίλου του Champions League. Οι Μπλε επικράτησαν με 4-0 στο Στάμφορντ Μπριτζ (η πιο βαριά ήττα της Γιούβε στη διοργάνωση) χάρη στα γκολ των Τσαλόμπα, Τζέιμς, Χάντσον-ΟντόιΒέρνερ και έκαναν ένα καθοριστικό βήμα για την πρωτιά στον όμιλο καθώς πλέον υπερτερούν στην ισοβαθμία (έχουν από 12 βαθμούς) των Μπιανκονέρι που είχαν νικήσει 1-0 στο Τορίνο. Αμφότερες πάντως έχουν κλείσει θέση για τα νοκ άουτ.

Για το εισιτήριο που οδηγεί στο Europa League, η Ζενίτ που ισοφάρισε 1-1 στο 92' με εκτέλεση πέναλτι, διατηρήθηκε στο +3 από τη Μάλμε και δεδομένου ότι είχε νικήσει 4-0 στη Ρωσία, κλείδωσε την παρουσία της στα νοκ άουτ για τη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, όπου θα αντιμετωπίσει μια απ' τις δεύτερες των ομίλων του Europa.

Το... μαγικό ραβδί του Τσάβι, ο οποίος έκανε ντεμπούτο ως κόουτς στο Champions League, δεν ήταν δυνατόν να μεταμορφώσει μέσα σε λίγες μέρες την Μπαρτσελόνα που πήρε μια αγχωτική ισοπαλία (0-0) στο Καμπ Νόου με την Μπενφίκα που είχε για ήρωα τον εξαιρετικό Οδυσσέα Βλαχοδήμο. Οι Πορτογάλοι που έχασαν στις καθυστερήσεις την ευκαιρία της χρονιάς σε άδειο τέρμα με τον Σεφέροβιτς να αστοχεί, δεν μπόρεσαν να προσπεράσουν στη βαθμολογία τους Καταλανούς που βρίσκονται στο +2 αλλά σε καμία περίπτωση δεν νιώθουν ακόμη σίγουροι για την πρόκριση στους 16. Εκεί βρίσκεται ήδη απ' τον 5ο όμιλο, ως πρώτη και καλύτερη η Μπάγερν που έχει πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς καθώς πέρασε κι απ' το Κίεβο με 1-2. Την τελευταία αγωνιστική η Μπενφίκα υποδέχεται την Ντινάμο και η Μπαρτσελόνα έχει... βουνό να ανέβει στην έδρα της Μπάγερν!

Για τον 6ο όμιλο η Γιουνάιτεντ που νωρίτερα είχε νικήσει στην έδρα της Βιγιαρεάλ με 2-0, εξασφάλισε την πρωτιά μετά και την ισοπαλία της Αταλάντα στην έδρα της Γιουνγκ Μπόις με 3-3. Μάλιστα, η Βιγιαρεάλ παρά την ήττα της, παρέμεινε στο +1 απ' την Αταλάντα και το δεύτερο εισιτήριο για τους 16 θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική.

Τέλος για τον 7ο όμιλο, όλοι ελπίζουν για όλα και για τίποτα. Η Λιλ επικράτησε 1-0 της Σάλτσμπουργκ και πέρασε πρώτη στον όμιλο, ενώ και η Σεβίλλη νίκησε 2-0 της Βόλφσμπουργκ που έμεινε τελευταία έχοντας όμως ένα τρίποντο διαφορά απ' την πρώτη. Ο λιγότερο εμπορικός όμιλος είναι και ο πλέον συναρπαστικός και αμφίρροπος.

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Ντινάμο Κιέβου - Μπάγερν Μονάχου 1-2 (70' Γκάρμας - 14' Λεβαντόβσκι, 42' Κομάν)

Μπαρτσελόνα - Μπενφίκα 0-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μπάγερν Μ. 15 

Μπαρτσελόνα 7

Μπενφίκα 5

Ντιναμό Κιέβου 1

Τελευταία αγωνιστική (8/12)

Μπάγερν-Μπαρτσελόνα

Μπενφίκα-Ντιναμό Κιέβου

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Βιγιαρεάλ - Μάντσεστερ Γ. 0-2 (78' Ρονάλντο, 90' Σάντσο)

Γιουνγκ Μπόις - Αταλάντα 3-3 (39' Σιεμπατσό, 80' Σιέρο, 84' Χεφτί - 10' Σαπάτα, 51' Παλομίνο, 88' Μουριέλ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μάντσεστερ Γιουν. 10

Βιγιαρεάλ 7

Αταλάντα 6

Γιούνγκ Μπόις 4

Τελευταία αγωνιστική (8/12)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γιουνγκ Μπόις

Αταλάντα-Βιγιαρεάλ

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Σεβίλλη -Βόλφσμπουργκ 2-0 (13' Χορδάν, 97' Μιρ)

Λιλ - Σάλτσμπουργκ 1-0 (31' Ντέιβιντ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Λιλ 8

Σάλτσμπουργκ 7

Σεβίλλη 6

Βόλφσμπουργκ 5

Επόμενη αγωνιστική (8/12)

Βόλφσμπουργκ-Λιλ

Σάλσμπουργκ-Σεβίλλη

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Τσέλσι - Γιουβέντους 4-0 (25' Τσαλόμπα, 56' Τζέιμς, 58' Χάντσον - Οντόι, 95' Βέρνερ)

Μάλμε - Ζενίτ 1-1 (28' Ρίεκς - 92' πέν. Ρακίτσκι)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Τσέλσι 12

Γιουβέντους 12

Ζενίτ 4

Μάλμε 1

Τελευταία αγωνιστική (8/12)

Γιουβέντους-Μάλμε

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Τσέλσι

ΣάλτσμπουργκΛιλΜπαρτσελόναΣεβίλληΑταλάνταΓιουνγκ ΜπόιςΤσέλσιΒόλφσμπουργκΜάλμεΜπενφίκαΓιουβέντουςChampions LeagueΖενίτ Αγίας Πετρούπολης