Αθλητισμός|25.11.2021 00:10

Champions League: Μεγάλη ανατροπή της Σίτι με Παρί, «φωτιά» η Μίλαν, ιστορική η Σπόρτινγκ!

Newsroom

Εμφάνιση υποψήφιας πρωταθλήτριας Ευρώπης έκανε η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία μολονότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν, έκανε τη μεγάλη ανατροπή και επικράτησε 2-1 της παρέας του Μέσι, του Νεϊμάρ και του Μπαπέ που έμεινε οριστικά στη δεύτερη θέση του 1ου ομίλου, γεγονός που τη στέλνει στα νοκ άουτ του Champions League με αντίπαλο μια απ' τις πρώτες των ομίλων. Αντιθέτως, η Σίτι κατόρθωσε να κλειδώσει την πρωτιά μια αγωνιστική πριν από το φινάλε.

Για τον ίδιο όμιλο και στη μάχη για το Europa League, η Λειψία διέσυρε την Κλαμπ Μπριζ εκτός έδρας με 0-5 και θέλει ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα απ' τους Βέλγους την τελευταία αγωνιστική για να συνεχίσει στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση ως τρίτη.

Για τον 2ο όμιλο η Μίλαν είχε για... μεσία τον Μεσσίας Ζούνιορ και πέτυχε σπουδαία νίκη στην έδρα της Ατλέτικο Μαδρίτης με 0-1 βάζοντας φωτιά στο γκρουπ καθώς γίνεται μάχη για το δεύτερο εισιτήριο του Champions League αλλά και για τη θέση (3η) για το Europa. Δεδομένου ότι η ανίκητη Λίβερπουλ, που έχει καπαρώσει από καιρό την πρώτη θέση, έκανε το 5x5 απέναντι στην Πόρτο με 2-0 στο Άνφιλντ, την τελευταία αγωνιστική θα γίνει «αίμα και άμμος» στα ματς Μίλαν - Λίβερπουλ και Πόρτο - Ατλέτικο.

Η Πόρτο έχει προβάδισμα καθώς βρίσκεται στο +1 και με νίκη τερματίζει δεύτερη (ό,τι κι αν γίνει στο άλλο ματς), ενώ της κάνει και η ισοπαλία εφόσον η Μίλαν δεν νικήσει τη Λίβερπουλ. Το ίδιο ισχύει και για την Ατλέτικο σε περίπτωση δική της νίκης επί της Πόρτο στο Ντραγκάο. Αντιθέτως, η Μίλαν θέλει πάση θυσία τρίποντο και γκέλα της Πόρτο για να περάσει στην επόμενη φάση του Champions League.

Για τον 4ο όμιλο η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε άνετο πέρασμα (0-3) απ' την έδρα της Σέριφ Τίρασπολ που είχε και πάλι βασικούς στον Γιώργο Αθανασιάδη και τον Δημήτρη Κολοβό, και εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League. Μάλιστα... συμπαρέσυρε μαζί της και την Ίντερ, η οποία επίσης έκλεισε θέση για τους 16 μετά την ήττα της Σέριφ. Αυτό που απομένει να ξεκαθαριστεί είναι ποια απ' τις δύο θα καταλάβει την πρώτη θέση, που θα κριθεί στο μεταξύ τους παιχνίδι στο Μπερναμπέου την τελευταία αγωνιστική. Όσο για τη Σέριφ, μπορεί να μην ολοκλήρωσε το θαύμα τής πρόκρισης στην επόμενη φάση της κορυφαίας διοργάνωσης αλλά, πέραν του ιστορικού «διπλού» στην έδρα της Ρεάλ, εξασφάλισε και μια βέβαιη θέση στα πλέι οφ του Europa League.

Για τον 3 όμιλο η Σπόρτινγκ ολοκλήρωσε πανηγυρικά το μεγάλο come back που έκανε μετά τις δύο σερί ήττες κατά τις δυο πρώτες αγωνιστικές του Champions League. Οι πρωταθλητές Πορτογαλίας θριάμβευσαν επί της Ντόρτμουντ στη Λισσαβόνα με 3-1 και με τρεις συνεχόμενες νίκες καπάρωσαν τη δεύτερη θέση, παίρνοντας το εισιτήριο για τα νοκ άουτ της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια! Αντιθέτως, η Ντόρτμουντ θα αρκεστεί με τη θέση στο Europa League. Όσο για τον Άγιαξ, που έκανε το 5x5 απέναντι στην Μπεσίκτας, βρίσκεται ήδη στο γκρουπ των πρώτων ενόψει της κλήρωσης για τα νοκ άουτ.

1oς ΟΜΙΛΟΣ

Μάντσεστερ Σίτι - Παρί Σεν Ζερμέν 2-1 (63' Στέρλινγκ, 76' Γκαρμπριέλ Ζεσούς - 50' Μπαπέ)

Κλαμπ Μπριζ - Λειψία 0-5 (12', 90+3' Νκουνκού, 17' πέν., 45+1' Φόρσμπεργκ, 27' Αντρέ Σίλβα)

Βαθμολογία

Μάντσεστερ Σίτι 12

Παρί Σ.Ζ. 8

Λειψία 4

Κλαμπ Μπριζ 4

Τελευταία αγωνιστική (7/12)

Παρί - Μπριζ

Λειψία - Μάντσεστερ Σίτι

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Λίβερπουλ - Πόρτο 2-0 (52' Τιάγκο Αλκάνταρα, 70' Σαλάχ)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μίλαν 0-1 (87' Μεσίας)

Βαθμολογία

Λίβερπουλ 15

Πόρτο 5

Μίλαν 4

Ατλέτικο Μαδρίτης 4

Τελευταία αγωνιστική (7/12)

Μίλαν - Λίβερπουλ

Πόρτο - Ατλέτικο Μαδρίτης

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπεσίκτας - Αγιαξ 1-2 (22΄πεν. Γκεζάλ - 54΄,69΄ Αλέ)

Σπόρτινγκ Λ. - Ντόρτμουντ 3-1 (30', 39' Πέντρο Γκονσάλβες, 81' Πόρο - 90+3' Μάλεν)

Βαθμολογία

Άγιαξ 15

Σπόρτινγκ 9

Ντόρτμουντ 6

Μπεσίκτας 0

Τελευταία αγωνιστική (7/12)

Άγιαξ - Σπόρτινγκ

Ντόρτμουντ - Μπεσίκτας

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Ίντερ - Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-0 (61΄,67΄ Τζέκο)

Σέριφ Τιρασπόλ - Ρεάλ Μαδρίτης 0-3 (30' Αλάμπα, 45+1' Κρόος, 55' Μπενζεμά)

Βαθμολογία

Ρεάλ Μαδρίτης 12

Ίντερ 10

Σέριφ Τίρασπολ 6

Σαχτάρ Ντόνετσκ 1

Τελευταία αγωνιστική (7/12)

Ρεάλ Μαδρίτης - Ίντερ

Σαχτάρ - Σέριφ

ΛειψίαΜίλανΜπορούσια ΝτόρτμουντΜάντσεστερ ΣίτιChampions LeagueΣπόρτινγκ ΛισσαβόναςΛίβερπουλΠόρτοΑτλέτικο ΜαδρίτηςΣέριφ ΤίρασπολΚλαμπ ΜπριζΡεαλ ΜαδρίτηςΠαρί Σεν Ζερμέν