Αθλητισμός|08.12.2021 07:40

Έχιδνα σουλατσάριζε στην πίστα προκαλώντας χάος στο ράλι των 1.000 χιλιομέτρων

Newsroom

Μία ενήλικη έχιδνα (θηλαστικό που φέρει ελληνικό όνομα και ζει αποκλειστικά στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία και εκ πρώτης όψεως μοιάζει με σκατζόχοιρο) προκάλεσε χάος στον αγώνα Bathurst 1000 στην ομώνυμη πόλη της Αυστραλίας.

Είναι άγνωστο πως το συμπαθές θηλαστικό βρέθηκε μέσα στην κλειστή πίστα όπου τα αγωνιστικά αυτοκίνητα στον συγκεκριμένο αγώνα αντοχής και ταχύτητας τρέχουν για 1.000 χιλιόμετρα.

Η έχιδνα πέρασε "σαν κυρία" από την πίστα και μάλιστα κοντοστάθηκε για αρκετά δευτερόλεπτα. Για καλή τύχη του θηλαστικού και για καλή τύχη των οδηγών που απέφυγαν ένα πιθανό ατύχημα, έγινε άμεσα αντιληπτή από τους υπευθύνους του αγώνα οι οποίοι άμεσα έδωσαν εντολή για να σηκωθεί κίτρινη σημαία.

Προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση, χάθηκε ο ρυθμός των οδηγών αλλά τουλάχιστον όλοι γλίτωσαν τα χειρότερα και σώθηκε το συμπαθές τετράποδο το οποίο αφού περιπλανήθηκε για μερικά μέτρα πλάι στις προστατευτικές μπάρες τρύπωσε σε μία μικρή έξοδο διαφυγής.

Εκεί όμως την περίμενε έμπειρο προσωπικό της εγκατάστασης που την... υποδέχτηκε και την οδήγησε σε ασφαλές μέρος.

Ήταν το γούρι τους

«Όλα τα έχω δει σε αγώνες, καγκουρό, άλογα, δένδρα και νερά αλλά έχιδνα δεν είχαμε δει ποτέ» δήλωσε ένας από τους οδηγούς.

Ο αγώνας ξεκίνησε πάλι στον 109ο γύρο και τον κέρδισαν οι Chaz Mostert και Lee Holdsworth. Οι νικητές αφιέρωσαν τη νίκη τους στη μικρή έχιδνα την οποία θεώρησαν και το μεγάλο τους γούρι καθώς μετά την επανεκκίνηση του αγώνα βρήκαν καλύτερο ρυθμό.

έχιδνααγώνες ταχύτηταςΑυστραλία