Αθλητισμός|07.12.2021 21:37

Champions League: Σόου και ρεκόρ από Μπαπέ - Μέσι! Ξεπέρασε τον Πελέ ο Αργεντινός σούπερ σταρ

Newsroom

Μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε η ώρα και του Λιονέλ Μέσι για να ξεπεράσει τον σπουδαίο Πελέ. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ με τα δύο γκολ που πέτυχε με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ (4-1) για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League, έγραψε ιστορία καθώς έφτασε τα 758 γκολ στην καριέρα του κι άφησε οριστικά πίσω του τον Βραζιλιάνο θρύλο. Βρίσκεται μόνος στην τρίτη θέση των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών, μόλις ένα μακριά από το Νο2, Τσεχοσλοβάκο, Γιόσεπ Μπίτσαν (759). Απέχει όμως ακόμη αρκετά απ' τα 801 του CR7, ο οποίος επίσης συνεχίζει να... γράφει γκολ.

Η Παρί ήταν εκρηκτική και μόλις στο 7' είχε πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων με τον τρομερό Μπαπέ που πέτυχε δύο τέρματα στο 2' και το 7'. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Μέσι, ο οποίος στο 38' με ένα εκπληκτικό σουτ έγραψε το 3-0 και ισοφάρισε τον Πελέ, ενώ στο 76' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 4-1 (είχε μειώσει ο Ριτς για την Μπριζ στο 68').

Νεαρότερος στα 30 ο Μπαπέ

Παράλληλα πάντως,  ο Μπαπέ με τα δύο γκολ που πέτυχε (είχε και μία ασίστ) έφτασε τα 31 σε 52 αγώνες στο Champions League και σε ηλικία 22 ετών και 352 ημερών έγινε ο νεαρότερος παίκτης που φτάνει σε αυτό το νούμερο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση ξεπερνώντας την επίδοση του συμπαίκτη του στους «πρωτευουσιάνους», Λιονέλ Μέσι!

Έφυγε για Europa η Λειψία

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Λειψία επικράτησε 2-1 της αδιάφορης βαθμολογικά Μάντσεστερ Σίτι που είχε εξασφαλίσει την πρώτη θέση απ' την προηγούμενη αγωνιστική, κι έκλεισε θέση για τα πλέι οφ του Europa League καθώς άφησε ουραγό στην τέταρτη θέση του 1ου ομίλου την Κλαμπ Μπριζ.

1ος όμιλος

Παρί Σ.Ζ. - Κλαμπ Μπριζ 4-1 (2', 7' Μπαπέ, 38', 76' πέν. Μέσι - 68' Ριτς)

Λειψία - Μάντσεστερ Σίτι 2-1 (24' Σζομποζσλάι, 71' Αντρ. Σίλβα - 77' Μαχρέζ)

Βαθμολογία

Μάντσεστερ Σίτι 12

Παρί Σ.Ζ. 11

Λειψία 7

Κλαμπ Μπριζ 4

Μάντσεστερ ΣίτιΠαρί Σεν ΖερμένΛιονέλ ΜέσιΛειψίαΠελέChampions LeagueΓιόζεφ ΜπίτσανΚλαμπ ΜπριζΚριστιάνο Ρονάλντο