Αθλητισμός|09.12.2021 08:10

Στέφανος Τσιτσιπάς: Γλωσσοδέτης το όνομά του για τους αμερικανούς δημοσιογράφους

Newsroom

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους αθλητές του παγκόσμιου τένις, αλλά για κάποιους το να λένε απλώς το όνομά του είναι πρόκληση και την Τρίτη βρέθηκε στη λίστα με τις πιο... λάθος προφερόμενες λέξεις του 2021.

Ο κατάλογος, ο οποίος καταρτίστηκε από την U.S. Captioning Company και συντάχθηκε για λογαριασμό της πλατφόρμας εκμάθησης γλωσσών Babbel, βασίζεται σε δημοσκόπηση μεταξύ επαγγελματιών του χώρου των ειδήσεων, σύμφωνα με το Reuters. Εντόπισαν συχνά χρησιμοποιούμενες, επίκαιρες λέξεις που οι παρουσιαστές ειδήσεων και οι άνθρωποι στην τηλεόραση δυσκολεύτηκαν να προφέρουν σωστά φέτος.

Ο Τσιτσιπάς, προκρίθηκε στον πρώτο του μεγάλο τελικό στο Γαλλικό Όπεν του Ιουνίου, δίνοντας στον 23χρονο Έλληνα πρόσθετη έκθεση και στους αθλητικούς σχολιαστές σε όλο τον κόσμο μια δύσκολη στιγμή.

Ο Έλληνας σούπερσταρ δεν ήταν ο μόνος αθλητής που εμφανίστηκε στην έκτη έκδοση της λίστας, αφού ο παίκτης της ομάδας αμερικανικού ποδοσφαίρου Philadelphia Eagles, Jason Kelce, αποκάλυψε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι οι συμπαίκτες του και τα μέσα ενημέρωσης προφέρουν λάθος το όνομά του εδώ και χρόνια.

Οι άλλες 11 λέξεις που μπήκαν στη λίστα περιλάμβαναν τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού και δύο κρυπτονομίσματα - το Dogecoin και το Ethereum.

Η αλυσίδα εστιατορίων γρήγορου φαγητού Chipotle, η νοτιοκορεατική λιχουδιά Dalgona, η τραγουδίστρια Billie Eilish και το πλοίο Ever Given που μπλόκαρε τη Διώρυγα του Σουέζ, μπήκαν επίσης στη λίστα.  «Οι παρουσιαστές ειδήσεων στις ΗΠΑ αγωνίστηκαν με τις νέες λέξεις και ονόματα του 2021, ενώ έκαναν ρεπορτάζ για σημαντικά αθλητικά γεγονότα, viral νέα στο διαδίκτυο και αναδυόμενες διασημότητες», δήλωσε ο Esteban Touma, καθηγητής του Babbel Live.

Στέφανος Τσιτσιπάςμετάλλαξη ΌμικρονΚορονοϊός