Αθλητισμός|11.12.2021 22:48

Premier League: Δύσκολες νίκες για Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι και Γιουνάιτεντ που... ανεβαίνει με Ράνγκνικ - Όλα τα γκολ

Newsroom

Δύσκολες αλλά πολύτιμες νίκες πέτυχαν οι μεγάλοι της Premier League γεγονός που δεν διαφοροποίησε την κατάσταση στην κορυφή της βαθμολογίας, όπου η Μάντσεστερ Σίτι παραμένει στο +1 από τη δεύτερη Λίβερπουλ και στο +2 απ' την τρίτη Τσέλσι.

Η Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα κατάφερε, έστω και δύσκολα να λυγίσει την αντίσταση της Γουλβς και να πάρει τη νίκη με 1-0. Χρειάστηκε πάντως να αποβληθεί ο Ραούλ Χιμένεθ στο φινάλε του α' ημιχρόνου για να γίνει πιο εύκολο το έργο των Πολιτών. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο 66ο λεπτό με πέναλτι ο Ραχίμ Στέρλινγκ, ο οποίος έγινε έτσι ο 32ος παίκτης που φθάνει τα 100 γκολ στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Λίγο αργότερα «σκούρα» τα βρήκαν Λίβερπουλ και Τσέλσι, αλλά τελικά κατάφεραν να κάμψουν την Αστον Βίλα (1-0) και τη Λιντς αντίστοιχα (3-2), στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής. Στο «Ανφιλντ» και στην επιστροφή του θρυλικού Στίβεν Τζέραρντ ως προπονητή της ομάδας απ' το Μπέρμιγχαμ, οι Κόκκινοι του Γιούργκεν Κλοπ δυσκολεύτηκαν, αλλά τελικά πήραν τη νίκη με πέναλτι του Μοχάμεντ Σαλάχ (67').

Στο Λονδίνο η Λιντς προηγήθηκε με το πέναλτι του Ραφίνια (28'), αλλά μετά οι Μπλε ανέλαβαν πλήρως τον έλεγχο του αγώνα και κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή με τα γκολ των Μάουντ (42') και Ζορζίνιο (58'). Στη συνέχεια, όμως, η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα κατάφερε να βρει ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα ισοφαρίζοντας στο 83ο λεπτό με τον Γκέλχαρντ, αλλά στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων και πάλι ο Ζορζίνιο από το σημείο του πέναλτι χάρισε τη νίκη στους πρωταθλητές Ευρώπης.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδειξε σημάδια ανάκαμψης με τον Ραλφ Ράνγκνικ στον πάγκο πανηγυρίζοντας την τρίτη σερί νίκη της στο πρωτάθλημα. Οι Κόκκινοι διάβολοι επικράτησαν 1-0 στην έδρα της Νόριτς χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ και η Άρσεναλ συνέχισε τις θετικές εμφανίσεις κερδίζοντας με 3-0 της Σαουθάμπτον με τα γκολ των Λακαζέτ, Οντεργκααρντ και Γκάμπριελ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μάντσεστερ Σίτι 38

Λίβερπουλ 37

Τσέλσι 36

Γουέστ Χαμ 27

Μάντσεστερ Γιουν. 27

Άρσεναλ 26

Τότεναμ 25

ΛίβερπουλΑρσεναλΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντΜάντσεστερ ΣίτιΤσέλσιPremier League