Αθλητισμός|22.12.2021 20:47

Με διπλό χτύπημα του Τικίνιο, ο Ολυμπιακός στους «8» του Κυπέλλου - Τα γκολ

Newsroom

Ο Ολυμπιακός είχε ορεξάτο τον Τικίνιο Σοάρες και απέφυγε τις περιπέτειες με τον Λεβαδειακό. Ο Βραζιλιάνος φορ πέτυχε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και οδήγησε τους Πειραιώτες στη φάση των 8 του Κυπέλλου Ελλάδας με νίκη-πρόκριση (2-0), ακολουθώντας την Αναγέννηση Καρδίτσας, τον ΠΑΟΚ και τον Παναιτωλικό.

Η επικράτηση του Λεβαδειακού στο πρώτο παιχνίδι με 3-2 σήμανε συναγερμό στους Πειραιώτες που απέφυγαν το ολικό ροτέισον προκειμένου να μην κινδυνεύσουν από μια ομάδα που παίζει στη Super League 2. Κι ο Τικίνιο ήταν εκείνος που έκανε τη δουλειά μέσα στο γήπεδο αποβάλλοντας κάθε άγχος προτού ολοκληρωθεί το α' ημίχρονο.

Στο 25' άνοιξε το σκορ με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Βαλμπουενά, ενώ  στο 43' ακολούθησε τη φάση κι εκτέλεσε εύστοχα μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του Ονιεκούρου για να σκοράρει από πλεονεκτική θέση.

Στις καθυστερήσεις ο Μυτίδης κατόρθωσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ με αποτέλεσμα να παραμείνει μέχρι τέλους το 2-0.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Κρίστινσον, Ανδρούτσος, Ο. Μπα (83' Αβρ. Παπαδόπουλος), Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μ. Καμαρά (88' Σουρλής), Μπουχαλάκης (83' Εμβιλά), Βρουσάι, Βαλμπουενά (62' Αγκιμπού Καμαρά), Ονιεκούρου (61' Ροντρίγκες), Τικίνιο.

Λεβαδειακός (Ταουσιάνης): Στογιάνοβιτς, Βήχος, Νίκας (71' Mουτίνιο), Τσάπρας, Νίλι (82' Αλμπάνης), Πολέτο (82' Μυτίδης), Μεχία, Βρακάς, Λιάγκας, Δούμτσιος (63' Τζημόπουλος), Χάμοντ (63' Λινάρδος).