Αθλητισμός|31.01.2019 16:39

Κώστας Μήτρογλου: «Πασάς» στην Πόλη με 5 εκατ. ευρώ για ενάμιση χρόνο

Αλέξανδρος Λοθάνο

Την ποδοσφαιρική του Ιθάκη στην Κωνσταντινούπολη θα αναζητήσει, και επίσημα πλέον, ο Κώστας Μήτρογλου. Η Γαλατάσαραϊ ανακοίνωσε την συμφωνία με την Μαρσέιγ για τον δανεισμό του Ελληνα επιθετικού για τους επόμενους 18 μήνες.

Η τουρκική ομάδα είναι αισίως η όγδοη στην καριέρα του 30χρονου «Μητρογκόλ», μετά τις Γκλάντμπαχ, Ολυμπιακό (σε τρεις διαφορετικές θητείες), Πανιώνιο, Ατρόμητο, Μπενφίκα και Μαρσέιγ.

Στην ομάδα της Μασσαλίας ο Μήτρογλου δεν μπόρεσε ποτέ να βρει απόλυτα τον καλό του εαυτό και, μετά από μια πρώτη σεζόν με σκαμπανεβάσματα, αποχώρησε στα μέσα της δεύτερης, ύστερα από μόλις τρία γκολ σε είκοσι συμμετοχές.

Στην Γαλατά, εκτός από μια ευκαιρία για να ξεδιπλώσει τις αρετές του στο σκοράρισμα, ο Μήτρογλου θα… αυγατίσει πολύ ικανοποιητικά τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, αφού η συμφωνία προβλέπει 3,5 εκατομμύρια ευρώ για τον επόμενο χρόνο, ήτοι περίπου τα μισά μέχρι το τέλος της φετινής περιόδου, αλλά και 500 χιλιάδες ευρώ σε διάφορα, αρκετά εφικτά, μπόνους.

Και αν ο Κώστας έφυγε από την Μαρσέιγ και λόγω της απόκτησης του Μάριο Μπαλοτέλι, στην Γαλατάσαραϊ θα έχει άμεσα δυνατό ανταγωνισμό για μια θέση στην ενδεκάδα, αφού η ομάδα του Φατίχ Τερίμ, η οποία βρίσκεται στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος και έξι βαθμούς μακριά από την Μπασακσεχίρ, απέκτησε έναντι δέκα εκατομμυρίων ευρώ τον Σενεγαλέζο Μπαγιέ Ντιανέ, ο οποίος στο πρώτο μισό της περιόδου πέτυχε είκοσι γκολ (!) σε 17 ματς πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Κώστας ΜήτρογλουΤουρκίαΓαλατάσαραϊποδόσφαιρο