Αθλητισμός|02.01.2022 20:34

Ματσάρα στην Premier League: Ισόπαλες Τσέλσι - Λίβερπουλ, κερδισμένη η Σίτι και φεύγει για... Μαλδίβες ο Γκουαρδιόλα!

Newsroom

Το ντέρμπι της Τσέλσι με τη Λίβερπουλ για την Premier League ήταν χορταστικό αλλά καμία εκ των δύο δεν χαμογέλασε στο φινάλε. Αντιθέτως, η Μάντσεστερ Σίτι ήταν εκείνη που βγήκε ευνοημένη απ' την ισοπαλία (2-2) στο Στάμφορντ Μπριτζ καθώς ξέφυγε δέκα πόντους από τους Μπλε του Λονδίνου και 11 απ' τους Κόκκινους που έχουν ένα ματς λιγότερο (Βαθμολογία: Σίτι 53, Τσέλσι 43, Λίβερπουλ 42) και δύσκολα θα κινδυνεύσει να χάσει τον τίτλο δεδομένου ότι μοιάζει ξανά ανίκητη.

Η εκκίνηση της Λίβερπουλ στο ντέρμπι ήταν μαγική καθώς οι Κόκκινοι προηγήθηκαν στο 9' με τον Μανέ, ενώ στο 26' ο Σαλάχ με φανταστική ενέργεια έγραψε το 0-2.

Η Λίβερπουλ ήταν ανώτερη και θα μπορούσε να έχει πετύχει και τρίτο γκολ αλλά η Τσέλσι με ένα τρομερό ξέσπασμα στο φινάλε του ημιχρόνου μετέτρεψε το 0-2 σε 2-2 χάρη σε εξαιρετικά γκολ του Κόβατσιτς στο 42' και του Πούλισικ στο 45+1'.

Στο β' ημίχρονο, η Λίβερπουλ έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες για να ξαναπάρει το προβάδισμα στο σκορ αλλά ο Μεντί αντέδρασε εξαιρετικά και με δύο εκπληκτικές επεμβάσεις κράτησε την Τσέλσι στο παιχνίδι...

Προς το φινάλε του αγώνα η Λίβερπουλ έβγαλε κούραση, η Τσέλσι πήρε τον έλεγχο αλλά το σκορ δεν άλλαξε...

Κάπως έτσι ο Πεπ Γκουαρδιόλα μάλλον ετοιμάζεται για... διακοπές στις Μαλδίβες καθώς δύσκολα θα χάσει το πρωτάθλημα η Μάντσεστερ Σίτι. Ο ίδιος πάντως όπως δήλωσε μετά το τέλος του ντέρμπι με την Άρσεναλ, δεν πιστεύει ότι ο τίτλος έχει κριθεί. «Αν νομίζετε πως το πρωτάθλημα τελείωσε, τότε δώστε μας από τώρα την κούπα να πάμε διακοπές στις Μαλδίβες. Δεν είναι όμως έτσι» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Προηγουμένως, η Μπράιτον επέστρεψε στις νίκες καθώς επιβλήθηκε 3-2 της Έβερτον στο Γκούντισον Παρκ. Οι Γλάροι έβαλαν τις βάσεις για την επικράτησή τους από το 21' οπότε προηγήθηκαν 0-2. Η Έβερτον έχασε την ευκαιρία για να σκοράρει με πέναλτι στο 25', καθώς η εκτέλεση του Κάλβερτ-Λιούιν κατέληξε στο δοκάρι αλλά μείωσε προσωρινά με τον Γκόρντον (53').

Το δεύτερο γκολ του Μακ Άλιστερ (71') έδωσε ξανά «αέρα» δύο τερμάτων στην Μπράιτον, η οποία, παρά το δεύτερο γκολ του Γκόρντον (76'), με το οποίο μείωσε σε 2-3, διατήρησε το προβάδισμα ως το τέλος του αγώνα και πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη της στα τελευταία τρία παιχνίδια πρωταθλήματος. Από την πλευρά της, η Έβερτον γνώρισε τη δεύτερη ήττα της στους τελευταίους τρεις αγώνες της για την Premier League.

Παράλληλα, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Μπρέντφορντ νίκησε με ανατροπή 2-1 την Άστον Βίλα και έβαλε τέλος σε ένα σερί δύο ηττών, ενώ η Λιντς επικράτησε 3-1 της Μπέρνλι και «έσπασε» ένα σερί τριών ηττών.

ΛιντςΆστον ΒίλαΠεπ ΓκουαρδιόλαΜπέρνλιΜπρέντφορντΜπράιτονPremier LeagueΜάντσεστερ ΣίτιΤσέλσιΕβερτονΛίβερπουλ