Αθλητισμός|05.01.2022 19:20

Εύκολο πέρασμα της ΑΕΚ απ' τη Λαμία με Λιβάι και Άμραμπατ

Newsroom

Εύκολο ήταν το πέρασμα της ΑΕΚ απ' τη Λαμία στο ξεκίνημα του 2022. Η Ένωση επικράτησε 2-0 της τοπικής ομάδας για τη 16η αγωνιστική της Super League και άρχισε ιδανικά το νέο έτος. Σκόρερ και πρωταγωνιστές για τον Δικέφαλο ήταν ο Λιβάι Γκαρσία και ο Άμραμπατ, οι οποίοι με τα γκολ που πέτυχαν διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Σε ένα ματς, όπου πριν από την έναρξη τιμήθηκε η μνήμη του θρυλικού γκολκίπερ της ΑΕΚ Στέλιου Σεραφείδη αλλά και του πρώην προέδρου Κώστα Γενεράκη, οι παίκτες της ομάδας έκαναν το χρέος τους στο γήπεδο. Στο 29' ο Λιβάι Γκαρσία διεκδίκησε με το κεφάλι την μπάλα, η οποία στρώθηκε μπροστά του και με ένα διαγώνιο σουτ μέσα απ' την περιοχή άνοιξε το σκορ για την Ένωση. Η Λαμία πάντως θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει στο 45' με σουτ του Τζανδάρη που προσέκρουσε σε σώματα και απομακρύνθηκε.

Στο β' ημίχρονο η ΑΕΚ έδειξε να διαχειρίζεται έξυπνα το προβάδισμα και στο 83' να βάζει οριστικό τέλος στις όποιες ελπίδες των γηπεδούχων για θετικό αποτέλεσμα. Σε φάση διαρκείας στην περιοχή του Σαράνοφ, ο Άμραμπατ εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Μπεχαράνο και πάσαρε στον Γέβτιτς, ο οποίος επιχείρησε το σουτ. Ο γκολκίπερ της Λαμίας απέκρουσε, η μπάλα κατέληξε στον Άμραμπατ, ο οποίος με πλασέ έγραψε το 0-2.

Λαμία: Σαράνοφ, Τζανετόπουλος, Γκόλεμιτς, Σαραμαντάς, Σκόνδρας, Τζανδάρης (63' Τιρόνε), Μπεχαράνο, Ρόμανιτς, Νούνιες (82' Τσούκαλος), Ελευθεριάδης, Αραμπούλι (82' Καραμάνος).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Σβάρνας, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Λε Ταλέκ (71' Σιμόες), Σιμάνσκι (77' Σάκχοβ), Άμραμπατ, Μάνταλος (87' Χατζισαφί), Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (71' Γέβτιτς).

ειδήσεις τώραSuperLeagueΑΕΚΛαμία ΠΑΕ