Αθλητισμός|07.01.2022 16:59

Νόβακ Τζόκοβιτς: Ακύρωσαν και τη βίζα της Βοράτσοβα - Στο ίδιο ξενοδοχείο με τον Σέρβο

Newsroom

Μετά το διπλωματικό και πολιτικό θρίλερ που βρίσκεται σε εξέλιξη με αφορμή την ακύρωση της βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς και την απέλασή του από την Αυστραλία, οι αρχές της χώρας έχουν υπό κράτηση ακόμα ένα κορυφαίο όνομα στον χώρο τένις για τους ίδιους λόγους με τον Τζόκοβιτς. Συγκεκριμένα, οι Αυστραλιανές Συνοριακές Δυνάμεις απαγόρεψαν την είσοδο στη χώρα και για την Τσέχα τενίστρια Ρενάτα Βοράτσοβα, ακυρώνοντας την βίζα της. Πρόκειται για το δεύτερο όνομα που έρχεται στο φως της δημοσιότητας και κρατείται στον ίδιο χώρο με τον Σέρβο σταρ.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η Τσέχα τενίστρια Ρενάτα Βοράτσοβα βρίσκεται σε κράτηση όπως ο Τζόκοβιτς και πολλοί ακόμα τενίστες στη Μελβούρνη», δήλωσε εκπρόσωπος από το τσεχικό υπουργείο Εξωτερικών στο CNN. «Το Γενικό μας Προξενείο στο Σίδνεϊ ασχολείται τώρα με την υπόθεση και βρίσκεται σε επαφή με την τενίστρια», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Δημοσίευμα στον αυστραλιανό Τύπο αναφέρει ότι η Τσέχα τενίστρια, η οποία στο παρελθόν έχει φτάσει μέχρι την ημιτελική φάση του διπλού στο Γουίμπλετον, έφτασε στην Αυστραλία με ιατρική εξαίρεση, όπως ακριβώς και ο Τζόκοβιτς, δηλώνοντας ότι έχει νοσήσει με κορονοϊό μέσα στο τελευταίο εξάμηνο.

Η 38χρονη Βοράτσοβα, νούμερο 81 στην παγκόσμια κατάταξη στο διπλό, βρίσκεται εδώ και καιρό στην Αυστραλία και έχει ήδη παίξει σε ένα τουρνουά προθέρμανσης στη Μελβούρνη. Από το βράδυ της Πέμπτης όμως έχει μεταφερθεί στο ίδιο ξενοδοχείο με τον Νόλε, όπου κρατούνται παράτυποι μετανάστες ( Park Hotel στο Carlton).

Όπως μετέδωσε το ABC, η Τσέχα δεν θα ασκήσει έφεση για την ακύρωση της βίζας της καθώς το υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχίας ανακοίνωσε πως θα επιστρέψει άμεσα στην πατρίδα της.

Σύμφωνα με τα Αυστραλιανά μέσα, η τρίτη περίπτωση για την οποία εξετάστηκε ακύρωση της βίζας αφορά σε διαιτητή, ο οποίος θα εγκαταλείψει τη χώρα και δεν θα συμμετέχει στο Australian Open.

ΑυστραλίαΝόβακ ΤζόκοβιτςAustralian OpenΑυστραλιανό ΌπενΚορονοϊός