Αθλητισμός|13.01.2022 00:37

Με buzzer beater του Σάντσες στο 121' η Ίντερ «σκότωσε» τη Γιουβέντους και πήρε το Σούπερ Καπ Ιταλίας

Newsroom

Ένα γκολ του Αλέξις Σάντσες στο 121' χάρισε το έκτο Σούπερ Καπ Ιταλίας στην Ίντερ και το πρώτο μετά το 2010! Οι πρωταθλητές Νερατζούρι επικράτησαν 2-1 της κυπελλούχου Γιουβέντους και επιβεβαίωσαν ότι διαθέτουν την καλύτερη ομάδα την τελευταία διετία στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Ο Σιμόνε Ιντσάγκι πανηγύρισε με την Ίντερ τον πρώτο του τίτλο, τον οποίο έχει κατακτήσει άλλες δύο φορές ως προπονητής της Λάτσιο, ενώ έχει στη συλλογή του κι ένα Κύπελλο Ιταλίας. Κι όλα αυτά, ενώ οδεύει και προς το παρθενικό του πρωτάθλημα ως κόουτς καθώς η Ίντερ προελαύνει στη Serie A.

Το παιχνίδι ήταν έντονο, δυνατό και γρήγορο με την Γιουβέντους να παίρνει το προβάδισμα στο 25’ όταν ο Μοράτα έκανε τη σέντρα και ο ΜακΚένι με κεφαλιά έγραψε το 0-1. Η Ιντερ όμως δεν άργησε να ισοφαρίσει καθώς στο 35’ ο Ντε Σίλιο έπεσε πάνω στον Τζέκο μέσα στην περιοχή και ο Λαουτάρο Μαρτίνες μετέτρεψε το πέναλτι σε γκολ για το 1-1. Στο β' ημίχρονο, όσο κι αν προσπάθησαν οι δυο ομάδες δεν άλλαξε κάτι, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση και δευτερόλεπτα πριν από τα πέναλτι, ο Αλέξις έγινε ο ήρωας της βραδιάς καθώς εκμεταλλεύτηκε το μοιραίο λάθος του Σάντρο...

Ίντερ (Σ. Ιντζάγκι): Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι, Ντάμφρις (89’ Νταρμιάν), Μπαρέλα (89’ Βιδάλ), Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου, Πέρισιτς (101’ Ντιμάρκο), Τζέκο (75’ Κορέα), Μαρτίνες (75’ Σάντσες)

Γιουβέντους (Αλέγκρι): Περίν, Ντε Σίλιο, Ρουγκάνι, Κιελίνι, Σάντρο, Μπερναρντέσκι (79’ Αρτούρ), Λοκατέλι (91’ Μπεντανκούρ), Ραμπιό, ΜακΚένι, Κουλουσέφσκι (74’ Ντιμπάλα), Μοράτα (88’ Κεν)

ΓιουβέντουςΙντερΣιμόνε ΙντσάγκιΣούπερ Καπ Ιταλίας