Αθλητισμός|13.01.2022 00:13

Λιγκ Καπ Αγγλίας: Νίκησε ξανά την Τότεναμ η Τσέλσι κι έφυγε για τελικό στο Γουέμπλεϊ!

Newsroom

Το έκτο Λιγκ Καπ της ιστορίας της θα διεκδικήσει στον τελικό της 27ης Φεβρουαρίου στο Γουέμπλεϊ η Τσέλσι που επικράτησε (και) στη ρεβάνς του ημιτελικού με την Τότεναμ (1-0). Μετά το 2-0 του Στάμφορντ Μπριτζ, οι Μπλε έκαναν τη... δουλειά και εκτός έδρας και περιμένουν τον αντίπαλο που θα προκύψει στον τελικό από τον νικητή του ζευγαριού Λίβερπουλ - Άρσεναλ (Πέμπτη 13/1, 21.45 ο πρώτος ημιτελικός και μια εβδομάδα αργότερα, 20/1/, η ρεβάνς).

Η Τσέλσι στο 18' πήρε προβάδισμα καθώς σε μια άστοχη έξοδο του Γκολίνι, ο Ρούντιγκερ κυριάρχησε στον αέρα κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με την... πλάτη και με τη βοήθεια του δοκαριού. Η Τότεναμ προσπάθησε να αντιδράσει, παραλίγο να κερδίσει πέναλτι στο 40' αλλά ο ρέφερι πήρε πίσω την απόφαση για ανατροπή του Χόιμπεργκ από τον Ρούντιγκερ. Η Τότεναμ ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να αντιδράσει απέναντι σε μία Τσέλσι που έπαιζε όσο χρειαζόταν με δεδομένο το προβάδισμα της στο ματς αλλά και το ντέρμπι που έπεται με τη Μάντσεστερ Σίτι. Κι έφτασε σε ακόμη έναν τελικό επί των ημερών του Τόμας Τούχελ που νίκησε στο Champions League, αλλά έχασε στο FA Cup.

Τότεναμ (Κόντε): Γκολίνι, Τανγκάνγκα, Σάντσεζ, Ντέιβις, Έμερσον, Ντόχερτι (65' Σεσενιόν), Χόιμπεργκ, Γουίνκς (81' Γουίνκς), Λο Σέλσο (70' Μ. Χιλ), Μόουρα, Κέιν.

Τσέλσι (Τούχελ): Κέπα, Κρίστενσεν (66' Τιάγκο Σίλβα), Σαρ, Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Χάντσον - Οντόι, Ζορζίνιο (81' Λόφτους-Τσικ), Κόβασιτς (77' Καντέ), Μάουντ (66' Ζίγιετς), Βέρνερ (66' Μάρκος Αλόνσο), Λουκάκου.

Τετράδα η Γούεστ Χαμ

Στο μεταξύ, με δύο γκολ του Τζάροντ Μπόουεν (42΄, 83΄) η Γουέστ Χαμ πανηγύρισε την τρίτη σερί νίκη της στην Premier League, αυτή την φορά με 2-0 επί της ουραγού, Νόριτς, σε εξ αναβολής παιχνίδι για τη 18η αγωνιστική, και ανέβηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Ο Χρήστος Τζόλης πέρασε αλλαγή στο 72ο λεπτό, αλλά δεν κατάφερε να κάνει κάτι για ν΄ αποτρέψει την έκτη σερί ήττα των «καναρινιών». Ο Δημήτρης Γιαννούλης έμεινε στον πάγκο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Γουέστ ΧαμΛιγκ Καπ ΑγγλίαςΝόριτςPremier LeagueΧρήστος ΤζόληςΤσέλσιΤότεναμ