Αθλητισμός|15.01.2022 16:36

Με αριστούργημα του Ντε Μπρόινε η ασταμάτητη Σίτι στο +13 απ' την Τσέλσι!

Newsroom

Κανένας και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τη Μάντσεστερ Σίτι προς την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου τίτλου στην Premier League και του έκτου την τελευταία 11ετία. Η κορυφαία ομάδα της δεκαετίας στο Νησί επικράτησε 1-0 στο ντέρμπι με τη δεύτερη στη βαθμολογία Τσέλσι, την οποία άφησε στο -13! Όλα δείχνουν ότι ο τίτλος έχει κριθεί από τα μέσα Ιανουαρίου...

Η Σίτι, που έχει να χάσει στο πρωτάθλημα από τις 30 Οκτωβρίου και το σοκαριστικό 0-2 απ' την Κρίσταλ Πάλας, μετρά 12 σερί νίκες, την ώρα που οι αντίπαλοί της δεν μπορούν να ακολουθήσουν τον ξέφρενο ρυθμό των Πολιτών. Θεωρητικά η Λίβερπουλ, που βρίσκεται στην τρίτη θέση με -14 βαθμούς έχοντας δύο παιχνίδια λιγότερα, έχει περισσότερες πιθανότητες για να πλησιάσει την ομάδα του Γκουαρδιόλα, που όμως ακόμη κι αν οι Ρεντς κάνουν το 2x2 στα εξ αναβολής ματς, θα βρίσκεται στο +8. Και δεδομένου του κυριαρχικού ποδοσφαίρου που παίζει και της εξαιρετικής φόρμας που βρίσκεται, δύσκολα θα ανατραπεί η κατάσταση.

Το γκολ που έκρινε το ντέρμπι ήταν έργο του μοναδικού Κέβιν Ντε Μπρόινε. Ο Βέλγος εγκέφαλος της Σίτι πήρε την μπάλα στο 70' μερικά μέτρα πάνω απ' το κέντρο του γηπέδου κι άρχισε μια εκπληκτική κούρσα. Ο Καντέ προσπάθησε να τον γκρεμίσει αλλά ο Ντε Μπρόινε όχι μόνο έμεινε όρθιος, αλλά έπιασε κι ένα εκπληκτικό μακρινό φαλτσαριστό σουτ στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κέπα.

Κέβιν Ντε ΜπρόινεPremier LeagueΜάντσεστερ ΣίτιΤσέλσιειδήσεις τώρα