Αθλητισμός|16.01.2022 23:00

Ακόμη ένα στέμμα για τη Βασίλισσα! Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε το Σούπερ Καπ στον τελικό με την Μπιλμπάο

Newsroom

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε επίδειξη ανωτερότητας στον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ στο Ριάντ και με το 2-0 επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο κατέκτησε έναν ακόμα τίτλο. Η Βασίλισσα επιστρέφει με το τρόπαιο στις αποσκευές της από τη Σαουδική Αραβία, όπου κυριάρχησε...

H Αθλέτικ Μπιλμπάο έβαλε δύσκολα στην ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, όμως η βασίλισσα έβγαλε την ποιότητα της στις κρίσιμες στιγμές του τελικού και με το 2-0 πήρε το 12ο τρόπαιο στην ιστορία της. Οι Βάσκοι ζήτησαν πέναλτι στο 11ο λεπτό για χέρι του Αλάμπα, ωστόσο η μπάλα βρήκε το χέρι στήριξης του Αυστριακου και η εσχάτη των ποινών δεν δόθηκε. Με εξαίρεση ένα καλό σουτ του Μπενζεμά (18’) η Ρεάλ Μαδρίτης δεν κατάφερε να πατήσει την αντίπαλη περιοχή με αξιώσεις, όμως δεν χρειάστηκε κιόλας για να πάει στα αποδυτήρια, προηγούμενη στο σκορ.

Μετά από ωραία ενέργεια του Ροντρίγκο, ο Μόντριτς με μαεστρικό σουτ νίκησε τον Ουνάι Σιμόν (38’, 0-1) κι άλλαξε τις ισορροπίες του τελικού. Η Αθλέτικ άγγιξε την ισοφάριση στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με φαρμακερό σουτ του Σανθέτ που πέρασε ελάχιστα άουτ, όμως πέταξε λευκή σημαία στο ξεκίνημα της επανάληψης.

Ο Γεράι έκοψε με το χέρι σουτ του Μπενζεμά εντός περιοχής και ο Γάλλος με το 24ο φετινό του γκολ έκανε το 2-0 (52’). Η βασίλισσα έκανε άψογη διαχείριση του προβαδίσματος, ο Κουρτουά απέκρουσε πέναλτι του Ραούλ Γκαρσία στο 89ο λεπτό (για χέρι του Μιλιτάο, ο οποίος αποβλήθηκε) και η Ρεάλ Μαδρίτης χάρη στο 2-0 έφτασε δίκαια στο 12ο Σούπερ Καπ της ιστορίας της.

Ρεαλ ΜαδρίτηςΣούπερ Καπ ΙσπανίαςΑθλέτικ Μπιλμπάο