Αθλητισμός|17.01.2022 17:22

ΚΕΔ: Ο Κλάτενμπεργκ αποφάσισε αιφνιδιαστικά να διακόψει την ανάλυση των επίμαχων φάσεων!

Newsroom

Δίχως να δώσει τις απαραίτητες διευκρινήσεις ο Μαρκ Κλάτενμπεργγκ αποφάσισε αιφνιδιαστικά να καταργήσει την εβδομαδιαία ανάλυση των επίμαχων φάσεων ανά αγωνιστική. Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής ανακοίνωσε την απόφασή του μέσω της ΚΕΔ, σημειώνοντας ότι πλέον για τυχόν παράπονα που θα έχουν οι ομάδες, θα πρέπει να στέλνουν αιτήματά τους για την περαιτέρω ανάλυση των υπό συζήτηση φάσεων.

Η ανάλυση των φάσεων με εβδομαδιαίο βίντεο ανά αγωνιστική στη Super League, άρχισε τον Αύγουστο του 2020 και ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστικό διότι πέραν της ανάλυσης του αρχιδιαιτητή, έρχονταν στο φως και οι διάλογοι μεταξύ των διαιτητών και του VAR κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΔ αναφέρει τα εξής: «Από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ανακοινώνεται ότι σταματά η δημοσίευση του εβδομαδιαίου βίντεο ανάλυσης φάσεων αγώνων της Super League 1. Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας θέλει πάντα να δείχνει διαφάνεια στο έργο της και ως εκ τούτου καλεί τις ΠΑΕ να στέλνουν τα αιτήματα τους στο Τμήμα Διαιτησίας, ώστε εν συνεχεία να αποσαφηνίζονται οι φάσεις από την Επιτροπή. Το εγχείρημα της εβδομαδιαίας ανάλυσης φάσεων της SL 1 ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2020 και χρησιμοποιήθηκε για την επίδειξη διαφάνειας στη λήψη αποφάσεων των αξιωματούχων του αγώνα, καθώς και για τη βελτίωση της επικοινωνίας των τελευταίων».

Με VAR όλοι οι αγώνες του Κυπέλλου μέχρι τον τελικό

Στο μεταξύ, η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι όλοι οι αγώνες της προημιτελικής φάσης μέχρι και τον τελικό του Κυπέλλου θα γίνουν με VAR. «Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται ότι σε όλους τους αγώνες Κυπέλλου Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένου του τελικού, θα γίνει χρήση της τεχνολογίας VAR και γραμμής οφσάιντ (VOL). Η χρήση του VAR και του VOL θα αρχίσει από την αμέσως προσεχή φάση της διοργάνωσης (προημιτελική) και τους επικείμενους αγώνες της, που είναι προγραμματισμένοι για την Τετάρτη και την Πέμπτη» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

ΚΕΔVARδιαιτησίαΜαρκ ΚλάτενμπεργκΕΠΟειδήσεις τώρα