Αθλητισμός|17.01.2022 20:00

Κορονοϊός: Εισηγήσεις για 20-30% στα γήπεδα αλλά και πλαφόν 5.000 θεατών

Newsroom

Τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορoνοϊού έχουν παραταθεί μέχρι την Κυριακή 23 Ιανουαρίου, όμως με δεδομένο ότι παρουσιάζεται μείωση στα κρούσματα, έχει ανοίξει η συζήτηση για χαλάρωση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του SDNA, οι πρώτοι χώροι που αναμένεται να υπάρξουν τροποποιήσεις είναι η εστίαση και τα γήπεδα. Ήδη οι δύο τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκαν με το 10% της πληρότητας των γηπέδων με πλαφόν τους 1.000 θεατές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η επιτροπή των ειδικών αναμένεται να εισηγηθεί τις προσεχείς ημέρες στην κυβέρνηση την αύξηση του επιτρεπόμενου ορίου. Το σενάριο που εξετάζεται είναι για αύξηση της πληρότητας των γηπέδων στο 20% με 30% επί της συνολικής χωρητικότητας. Και πάλι πάντως οι μεγάλες ομάδες θα έχουν πιθανώς πρόβλημα, με δεδομένο τον αριθμό των διαρκείας που έχουν διαθέσει το περασμένο καλοκαίρι.

Μία άλλη εισήγηση είναι να μπει «πλαφόν» ως 5.000 θεατές αναλόγως, βέβαια, με τη χωρητικότητα του γηπέδου. Κάτι τέτοιο ακολουθούν οι Γάλλοι στα παιχνίδια της Ligue 1 και της Ligue 2. Δηλαδή το πλαφόν των 5.000 θεατών να μπορεί να ισχύει σε μεγάλα γήπεδα όπως η Τούμπα, το ΟΑΚΑ, το «Κλεάνθης Βικελίδης» ή το Καραϊσκάκη, αλλά σαφέστατα μικρότερος να είναι ο αριθμός σε γήπεδα όπως η Λεωφόρος, το «Γεντί Κουλέ» ή το Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου.

Και επειδή από τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού και της μετάλλαξης «Όμικρον» δεν πλήττεται μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά και το μπάσκετ. Εκεί, αν η πληρότητα στα γήπεδα είναι στο 20% με 30%, έχει ενδιαφέρον το πόσοι θα μπορούν να μπουν στο κλειστό του ΣΕΦ και στο ΟΑΚΑ, με δεδομένο πως οι δύο μεγάλες δυνάμεις της χώρας στο μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός παίζουν στην Euroleague. Με το 20% πληρότητα στο ΟΑΚΑ θα μπορούν να μπουν 3.720 θεατές και με το 30% 5.280, ενώ στο ΣΕΦ θα μπορούν να βρεθούν στις εξέδρες με το 20% 2.900 και με το 30% 4.350.

Το βέβαιο είναι πως η Super League και οι ομάδες κάθονται σε... αναμμένα κάρβουνα, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους «αιωνίους» στο μπάσκετ. Πλήττονται άμεσα από τα μέτρα που έχουν παρθεί και δεν έχουν αρθεί μέχρι στιγμής. Έτσι εύλογο και πολύ λογικό να πιέζουν με όποιες και όσες δυνάμεις έχουν, για να βελτιωθεί η κατάσταση στα γήπεδα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Super League ζητεί από την Επιτροπή των ειδικών το πλαφόν να ανέβει στους 10.000 θεατές και με γνώμονα αυτόν τον αριθμό γίνονται διαπραγματεύσεις. Όπως λένε, ωστόσο, στην Επιτροπή, «τα μέτρα δεν γίνεται να εξαφανιστούν αυτόματα, από τη μία στιγμή στην άλλη».

Πηγή: SDNA

μέτρα κορονοϊόςΚορονοϊόςφίλαθλοιSuperLeagueBasket Leagueγήπεδα