Αθλητισμός|19.01.2022 11:00

Ημέρα Κυπέλλου με ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στην Τούμπα και ματς Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού - Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις

Newsroom

Ημέρα Κυπέλλου είναι η Τετάρτη (19/1) με τρία παιχνίδια και ντέρμπι Δικεφάλων! Η προημιτελική φάση του ιστορικού θεσμού κάνει εκκίνηση με το πρώτο ματς του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα, ενώ ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό και ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στη Λεωφόρο την Αναγέννηση Καρδίτσας, μοναδική εκπρόσωπο της Super League 2. Tην Πέμπτη (20/1) το ματς του Άρη με τη Λαμία.

Το ενδιαφέρον είναι πως με βάση την παράδοση, η πρώτη αγωνιστική της φάσης των 8, βγάζει και τις ομάδες που θα περάσουν στα ημιτελικά! Τα τελευταία 12 χρόνια μόνο μία φορά ομάδα που κέρδισε τον πρώτο προημιτελικό, αποκλείστηκε μετά το δεύτερο παιχνίδι. Ήταν το 2019 ο Πανιώνιος, όταν είχε νικήσει 2-1 τον ΠΑΟΚ και στο δεύτερο παιχνίδι αποκλείστηκε στην παράταση. Για να ξαναβρούμε ομάδα που κέρδισε πρώτο προημιτελικό και αποκλείστηκε πρέπει να γυρίσουμε στο 2009, όταν ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη είχαν αποκλειστεί από Ολυμπιακό και ΑΕΚ αντίστοιχα.

Παναιτωλικός - Ολυμπιακός

Γήπεδο Παναιτωλικού - 15:00, OTESport 2

Ο Παναιτωλικός προερχόμενος από την εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ, υποδέχεται στο Αγρίνιο τον περσινό φιναλίστ Ολυμπιακό, που προέρχεται απ' την ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Αγρινίου δεν έχει νικήσει στην ιστορία του σε 25 επίσημους αγώνες τους Πειραιώτες, ενώ πέρσι ο Ολυμπιακός προκρίθηκε από τη μεταξύ τους κόντρα στη φάση των «16» με δύο νίκες με 3-0.

Στον αγωνιστικό τομέα, η ομάδα του Αγρινίου έχει δύο απουσίες ενώ στην αντίπερα όχθη, ενώ ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με πολλές απουσίες αλλά με τον Φατιγκά που αποκτήθηκε πρόσφατα, για πρώτη φορά στην αποστολή.

Παναθηναϊκός - Αναγέννηση Καρδίτσας

Γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης» - 17:00, OteSport 3

Ο Παναθηναϊκός την προηγούμενη Κυριακή, αν και είχε ευκαιρίες δεν κατάφερε να νικήσει τον Ολυμπιακό και έμεινε στο 0-0. Κράτησε πάντως τις εντυπώσεις καθώς ήταν σαφώς ανώτερος. Η διαφορά της μιας κατηγορίας που χωρίζει τις δύο ομάδες δίνει προβάδισμα στους Πράσινους, οι οποίοι όμως θα πρέπει και να το αποδείξουν στο γήπεδο.

Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε πέρυσι στην προημιτελική φάση από τον ΠΑΣ Γιάννενα, ενώ η θεσσαλική ομάδα βρίσκεται για πρώτη φορά στην οχτάδα. Έχει μάλιστα έναν ποδοσφαιριστή στο δυναμικό της, τον Τάσο Λαγό, που αγωνίστηκε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο τελευταίο Κύπελλο που κατέκτησε το 2014. Επίσης, έχει έναν ακόμη κυπελλούχο στο δυναμικό της καθώς ο Στέφανος Αθανασιάδης είχε σηκώσει το Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ το 2016-17. Η Καρδίτσα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Super League 2 βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 19 βαθμούς σε εννέα παιχνίδια και απολογισμό έξι νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ετοιμάζει αλλαγές στην 11άδα ενώ εκτός αποστολής έμεινε ο Χατζηγιοβάνης χωρίς να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Γήπεδο Τούμπας - 19.00, OTESport 1

Στη Θεσσαλονίκη διεξάγεται το μεγάλο παιχνίδι των προημιτελκών μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Πρόκειται για δύο ομάδες με παράδοση στον θεσμό τα τελευταία χρόνια. Οι δυο τους αναμετρήθηκαν σε τελικό τρεις διαδοχικές σεζόν, από το 2017 ως το 2019 ενώ πέρσι βρέθηκαν αντίπαλοι και στα ημιτελικά. Και στις τέσσερις περιπτώσεις ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που πανηγύρισε. Η ΑΕΚ έχει να πανηγυρίσει πρόκριση επί του ΠΑΟΚ από το 2011!

Οι δύο ομάδες ήταν προγραμματισμένο να παίξουν και για το πρωτάθλημα στις 9 Ιανουαρίου, αλλά ο αγώνας αναβλήθηκε λόγω Covid-19, ενώ στην Τούμπα για το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει με 2-0 στις 26/9. Ο Δικέφαλος του Βορρά προέρχεται από το εντός έδρας 3-0 επί του ΟΦΗ που ήταν η πέμπτη σερί στο πρωτάθλημα ενώ η Ένωση από την εντός έδρας ήττα από τον Παναιτωλικό με 2-1.

Στον αγωνιστικό τομέα, για τον ΠΑΟΚ δεν υπολογίζεται ο Τσόλακ λόγω ενοχλήσεων στη μέση ενώ η ΑΕΚ ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη με πολλές απουσίες, καθώς μεταξύ άλλων, παρουσίασε και δύο κρούσματα κορονοϊού τα τελευταία 24ωρα.

Διαιτητής θα είναι ο έμπειρος Ούγγρος Ίστβαν Βαντ, που έχει σφυρίξει σε έναν αγώνα Super League.

Αναγέννηση ΚαρδίτσαςΠαναιτωλικόςΠαναθηναϊκόςειδήσεις τώραΟλυμπιακόςΠΑΟΚΑΕΚΚύπελλο Ελλάδας