Αθλητισμός|22.01.2022 19:18

Super League: Καταιγιστικός Παναιτωλικός πέρασε κι απ' την έδρα του ΟΦΗ με 4άρα!

Newsroom

Την καλύτερη εβδομάδα της σύγχρονης ιστορίας του διανύει ο Παναιτωλικός, ο οποίος μετά τις μεγάλες νίκες επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για τη Super League και επί του Ολυμπιακού για το Κύπελλο, έκανε ένα τρίτο «μεγάλο» αποτέλεσμα. Η ομάδα του Αγρινίου επικράτησε 4-2 του ΟΦΗ στο Ηράκλειο και βελτίωσε ακόμη περισσότερο τη θέση του φτάνοντας στη μέση της βαθμολογίας.

Το ματς, που έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή, ήταν εξαιρετικό, είχε γρήγορο ρυθμό, είχε επιθετικό χαρακτήρα κι απ' τις δυο ομάδες, είχε έξι γκολ, δοκάρι, χαμένο πέναλτι, ευκαιρίες και χορταστικό θέαμα.

Στο 8' ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι το οποίο έχασε ο Μεντόσα καθώς ο Βάτερμαν απέκρουσε την εκτέλεσή του. Ωστόσο, στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα στρώθηκε μπροστά στον άσο της ομάδας του Αγρινίου, που με τη δεύτερη προσπάθεια σκόραρε για το 0-1. 

Ο ΟΦΗ, αφού είχε δοκάρι με τον Λάμπρου, έφτασε στην ισοφάριση με γκολ του Νέιρα στο 43' έπειτα από αδράνεια της αμυντικής γραμμής της ομάδας του Αγρινίου, βγήκε τετ α τετ με τον Μελίσσα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Προτού όμως ολοκληρωθεί το ημίχρονο, ο Παναιτωλικός βρήκε και δεύτερο γκολ (1-2) αιφνιδιάζοντας τους Κρητικούς. Στο 45' ο Μπαρμπόσα εκτέλεσε το φάουλ και ο Κορνέλιους με κεφαλιά έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο Παναιτωλικός διατήρησε το παιχνίδι του σε υψηλό επίπεδο και σε μια ιδανική αντεπίθεση, ο Μεντόσα κουβάλησε την μπάλα και με μπαλιά ακριβείας σημάδεψε τον Καρέλη που με εξαιρετικό τελείωμα πέτυχε το 1-3.

Ο ΟΦΗ δεν τα παράτησε και προσπάθησε να κάνει την ολική επαναφορά με τον Νέιρα να μειώνει σε 2-3 με εξαιρετικό μακρινό συρτό σουτ στο 67'.

Στο 81' ο ΟΦΗ είχε μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσει και ο Νέιρα για να πετύχει χατ-τρικ. Ωστόσο, στο πέναλτι που κέρδισε ο Ντουρμισάι απ' τον Κορνέλιους, ο Νέιρα νικήθηκε απ' τον γκολκίπερ Μελίσσα και το δοκάρι...

Η... παράσταση του Παναιτωλικού ολοκληρώθηκε με ένα τέταρτο γκολ στο Ηράκλειο καθώς ο Βέργος κινήθηκε γρήγορα στην αντεπίθεση, έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και πλάσαρε για το εντυπωσιακό 2-4!

ΟΦΗ (Νιόπλιας): Βάτερμαν, Μαρινάκης (82' Στάικος), Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Ντε Γκούζμαν (60' Φαν Ντούινεν), Μεγιάδο, Τοράλ (82' Ναμπί), Τσιλιανίδης (46' Ντουρμισάι), Νέιρα, Λάμπρου.

Παναιτωλικός (Αναστασίου): Μελίσσας, Λούι, Μαλής, Κορνέλιους, Χουχούμης, Φλόρες, Αντούνες, Μπαρμπόσα (71' Τσιγγάρας), Μεντόσα, Μόρσεϊ (82' Αποστολάκης), Καρέλης (81' Βέργος).

ειδήσεις τώραSuperLeagueΟΦΗΠαναιτωλικός