Αθλητισμός|22.01.2022 20:30

Premier League: Νίκη με buzzer beater του Ράσφορντ η Γιουνάιτεντ - Σοκαριστικός τραυματισμός στο Μπρέντφορντ - Γουλβς

Newsroom

O Μάρκους Ράσφορντ και ο Έντινσον Καβάνι «υπέγραψαν» το «θρίλερ» του «Όλντ Τράφορντ» με την Γιουνάιτεντ να παίρνει το «τρίποντο» με buzzer beater στις καθυστερήσεις επί της Γουέστ Χαμ (1-0), ενώ σπουδαία νίκη πανηγύρισε η Νιούκαστλ στο «Έλαντ Ρόουντ» επί της Λιντς με 1-0 για την Premier League.

Η είσοδος των Μάρκους Ράσφορντ και Έντινσον Καβάνι στο δεύτερο μέρος (στο 63΄ ο πρώτος και στο 82΄ ο δεύτερος) έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση ανάμεσα στην Γιουνάιτεντ και στην Γουέστ Χαμ. Από την ασίστ του Ουρουγουανού στο 90΄+3 ο Άγγλος διεθνής επιθετικός πέτυχε το «χρυσό» γκολ των «μπέμπηδων», που μετά την τεράστια νίκη τους προσπέρασαν τα «σφυριά» κι ανέβηκαν στην 4η θέση. Ήταν η τρίτη εφετινή νίκη των «κόκκινων διαβόλων» απέναντι στους Λονδρέζους, μετά το 2-1 του πρώτου γύρου και το 1-0 στο League Cup. Από την πλευρά του ο Ντέιβιντ Μόιες διατήρησε την κακή παράδοση που έχει απέναντι στην πρώην ομάδα του, ως προπονητής, καθώς δεν έχει φύγει ποτέ νικητής ως φιλοξενούμενος σε επίπεδο Premier League (0-4-11).

Μετά την οδυνηρή εντός έδρας ισοπαλία με την Γουότφορντ, η Νιούκασλ είχε μεγαλύτερο κίνητρο από τα «καναρίνια». Τελικά οι «ανθρακωρύχοι» πέτυχαν το στόχο τους με το γκολ του Σέλβι στο 75΄ και μετά από δύο σερί ισοπαλίες επέστρεψαν στις νίκες και πήραν βαθιά ανάσα (παρέμειναν στην επικίνδυνη ζώνη). Ήταν, μάλιστα, το πρώτο «τρίποντο» για την Νιουκάστλ απέναντι στην Λιντ μετά από 3 ματς στην Premier League, που η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα δεν είχε ηττηθεί (2-1-0). Η Λιντς γνώρισε την πρώτη ήττα μετά από δύο συνεχόμενες νίκες και παραμένει σε δύσκολη θέση, παρότι απέχει επτά βαθμούς από την σημερινή της αντίπαλο.

Drone και τραυματισμός!

Παράλληλα, σε ένα παιχνίδι που κράτησε πάνω από δύο ώρες (!) η Γουλβς επικράτησε 2-1 στην έδρα της Μπρέντφορντ. Αρχικά το ματς διεκόπη λόγω ενός drone που πέταξε πάνω από το γήπεδο.

Μόλις ο διαιτητής αντιλήφθηκε το drone διέκοψε το ματς, στέλνοντας παράλληλα τους παίκτες στα αποδυτήρια. Λίγο αργότερα με την επανεκκίνηση του ματς «τράκαραν» μεταξύ τους ο Χένρι και ο Γένσεν της Μπρέντφορντ σε έναν σοκαριστικό τραυματισμό καθώς οι δύο συμπαίκτες συγκρούστηκαν με δύναμη κεφάλι με κεφάλι.

Σύλληψη οπαδού που πέταξε αντικείμενο

Προηγουμένως, σπουδαία εκτός έδρας νίκη σημείωσε η Άστον Βίλα, που επικράτησε της Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» με 1-0. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ο Μπουεντία. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών της «Βίλα» τραυματίστηκαν οι Λούκας Ντιν και Μάτι Κας από αντικείμενα που πέταξαν οι οπαδοί των γηπεδούχων.

Η αναμέτρηση ωστόσο, στιγματίστηκε από ένα άσχημο περιστατικό, αφού αμέσως μετά το γκολ των φιλοξενούμενων στο 45+3', οι οπαδοί των ζαχαρωτών έριξαν αντικείμενα στους παίκτες των Στίβεν Τζέραντ την ώρα των πανηγυρισμών, πετυχαίνοντας μάλιστα τους Ντιν και Μάτι Κας. Οι αστυνομικές Αρχές προχώρησαν και σε μία σύλληψη σύμφωνα με την ενημέρωση της γηπεδούχου ομάδας. Όπως αναφέρει σε αυτή, το προσωπικό ασφαλείας της Έβερτον μαζί με την αστυνομία του Μέρσεϊσαϊντ τον αναγνώρισαν με τη βοήθεια πλάνων από τις κάμερες.

ειδήσεις τώραΓουλβςΝιούκαστλΓουέστ ΧαμΕβερτονΆστον ΒίλαPremier LeagueΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντΜπρέντφορντΛιντς