Αθλητισμός|24.01.2022 00:10

Στο μηδέν Μίλαν και Γιούβε - Καθάρισε ο Ντε Γιονγκ για Μπάρτσα - 4άρες για Μπάγερν, Παρί με πρώτο γκολ Ράμος

Newsroom

Σε ένα ντέρμπι που η Μίλαν και η Γιουβέντους είχαν περισσότερο στο μυαλό τους να μην χάσουν, τελικά δεν έχασαν, αλλά κερδισμένη βγήκε η Ίντερ που βρίσκεται στο +4 και με ένα ματς λιγότερο στη Serie A. Η Μίλαν ήθελε να παραμείνει κοντά στην Ιντερ στο κυνήγι του τίτλου, η Γιουβέντους να προσπεράσει την Αταλάντα και να βρεθεί στην 4άδα, όμως το ιταλικό DNA δεν μπορεί να το διώξεις. Rossoneri και Bianconeri προτίμησαν να πετάξουν από πάνω τους ένα δύσκολο ματς χωρίς να ηττηθούν κι αυτό έγινε στο Μιλάνο έπειτα από ένα 0-0 με μετρημένες φάσεις.

Καθάρισε ξανά ο Ντε Γιονγκ

Για τη La Liga, η Μπαρτσελόνα είχε κακή απόδοση στο «Μεντιθορόθα», όμως ένα γκολ του καθοριστικού ξανά Φρένκι Ντε Γιονγκ τρία λεπτά πριν από το τέλος της χάρισε μία ανέλπιστη νίκη επί της Αλαβές με 0-1. Τόσα παιχνίδια έχει χάσει φέτος στο φινάλε. Αυτή τη φορά πήρε κάτι πίσω. Η Μπαρτσελόνα ήταν κακή απέναντι σε μία Αλαβές που είχε βγει να παίξει ορκισμένη άμυνα.

Έμοιαζε ματς κομμένο και ραμμένο για 0-0, με την Αλαβές να παίρνει όλο και περισσότερο θάρρος, όσο περνούσε η ώρα και να έχει την μεγαλύτερη στιγμή του ματς με τον Χοσέλου (78’). Εκεί που έδειχναν ότι τίποτα δεν αλλάζει ήρθε μία στιγμή έμπνευσης. Μία μπαλιά τρύπα του Τζόρντι Άλμπα με το «κακό» του πόδι, βρήκε τον Φεράν Τόρες μόνο του, εκείνος έστρωσε στον Φρένκι Ντε Γιονγκ και ο Ολλανδός με ψύχραιμο τρόπο έκανε το 0-1 (87’) που έμεινε ως το τέλος, με την ομάδα του Τσάβι να ανεβαίνει στην πέμπτη θέση και να πλησιάζει στον πόντο την ζώνη του Champions League.

Τεσσάρα η Παρί με πρώτο γκολ Ράμος

Την ίδια ώρα στη Γαλλία, ο Σέρχιο Ράμος πανηγύρισε το πρώτο του του γκολ με τη φανέλα της Παρί στην επιβλητική εντός έδρας νίκη με 4-0 επί της Ρεμς. Ο διεθνής Ισπανός κεντρικός αμυντικός σκόραρε το 2-0 στο 62΄, ενώ η Παρί είχε ανοίξει το σκορ στο 44' με τον Μάσιμο Βεράτι. Ο Φαές πέτυχε γκολ εις βάρος της ομάδας του στο 67΄ κι ο Ντανίλο στο 72' διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Με τη νίκη της αυτή η Παρί ξέφυγε 13 βαθμούς από τη δεύτερη Νις, ενώ η Ρεμς παρέμεινε στη 14η θέση της κατάταξης.

Στη Γερμανία, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι παραδόξως έμεινε μακριά από το γκολ στο Βερολίνο, όμως η Μπάγερν δεν είχε κανένα πρόβλημα να διαλύσει την Χέρτα με 1-4. Είναι τέτοια άλλωστε η ποιότητα των Βαυαρών στην γραμμή κρούσης, που για τα γερμανικά δεδομένα κάθε παίκτης του Νάγκελσμαν μπορεί να κάνει την διαφορά. Ο Πολωνός έμεινε άσφαιρος στο Βερολίνο, όμως η Μπάγερν δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να βρει εναλλακτικούς πρωταγωνιστές.

Δύο γκολ από το πρώτο μέρος από τους Τολισό (25’) και Τόμας Μίλερ (45’) έκαμψαν την αντίσταση της Χέρτα που είχε ρόλο κομπάρσου στην αναμέτρηση. Στην επανάληψη, Σανέ (75’) και Γκνάμπρι (79’) απογείωσαν το σκορ στο 0-4, με τους γηπεδούχους να σημειώνουν το γκολ της τιμής στο 89ο λεπτό με τον Εκέλενκαμπ για το τελικό 1-4, που επανέφερε την Μπάγερν στο +6 από τους διώκτες της.

Μπάγερν ΜονάχουLa LigaΣέρχιο ΡάμοςΑλαβέςLigue 1Serie AΜπαρτσελόναΓιουβέντουςΠαρί Σεν ΖερμένBundesligaΦρένκι ντε ΓιονγκΜίλαν