Αθλητισμός|24.01.2022 21:41

Super League: Ο Βαλιέντε «ξεπάγωσε» τον Αστέρα στο... χιονοδρόμιο της Τρίπολης - Σοκαριστικός τραυματισμός Βέρχουλστ

Newsroom

Κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες και με το χιόνι να έχει στρωθεί στον αγωνιστικό χώρο του «Θ. Κολοκοτρώνης» ο Αστέρας Τρίπολης κατόρθωσε να νικήσει 1-0 με γκολ στο φινάλε τον ουραγό Απόλλωνα που έκανε υπερπροσπάθεια αλλά δεν μπόρεσε να σώσει τον βαθμό της ισοπαλίας. H ομάδα της Αρκαδίας δυσκολεύτηκε αλλά έκανε άλμα εξάδας καθώς έπιασε τον ΟΦΗ στους 26 βαθμούς έχοντας κι ένα ματς λιγότερο.

Λυτρωτής για τους γηπεδούχους ήταν ο Βαλιέντε, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου και πέτυχε το νικητήριο γκολ του Αστέρα στο 88' βυθίζοντας τον Απόλλωνα ακόμη περισσότερο. Ο Αστέρας είχε μια καλή στιγμή στο 21' με τον Σίτο, ενώ είχε και δύο δοκάρια, στο 46' με τον Κρέσπι και στο 54' με τον Σίτο. Τελικά η ομάδα της Τρίπολης βρήκε το χρυσό γκολ στο 88' έπειτα από εκπληκτική ατομική προσπάθεια του Καρμόνα και ασίστ προς τον Βαλιέντε, ο οποίος εκτέλεσε για το τελικό 1-0.

Το παιχνίδι σημαδεύτηκε απ' τον σοβαρό τραυματισμό του γκολκίπερ του Απόλλωνα Βέρχουλστ, ο οποίος φάνηκε να χάνει τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια πτώσης στο έδαφος έπειτα από διεκδίκηση της μπάλας. Ο Αυστριακός έπεσε στο έδαφος και αρχικά δεν αντιδρούσε με συμπαίκτες και αντιπάλους να προσπαθούν να τον συνεφέρουν καλώντας παράλληλα το ιατρικό τιμ να εισέλθει εσπευσμένα στον αγωνιστικό χώρο. Έπειτα από μερικά λεπτά αγωνίας ο Βέρχουλστ αποχώρησε με φορείο, αντικαταστάθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Άλβαρες, Χριστόπουλος, Καστάνιο Μουνιόθ, Μουνάφο (74' Ιγκλέσιας), Κανελλόπουλος (46' Κρέσπι), Σίτο (74' Καπίγια), Αντριάν Ριέρα (46' Βαλιέντε), Σόνι, Μπαράλες.

Απόλλων Σμύρνης: Βέρχλουστ (59' Κώτσαρης), Ντεντάκης, Γιακιμόφσκι, Ρόγκνε Πάουκ, Άλβες (46' Τσιλούλης), Φάμπρι Κάστρο, Φατιόν, Τουτουαρίμα, Παμλίδης (84' Γιαννιώτας), Παπαγεωργίου (68' Λισγάρας), Σίγκνεβιτς.

ειδήσεις τώραΑστέρας ΤρίποληςSuperLeagueΑπόλλων Σμύρνης