Αθλητισμός|25.01.2022 23:25

Copa Africa: Πέρασαν στα προημιτελικά η Σενεγάλη και το Μαρόκο με ανατροπή - Το καλύτερο γκολ στο τουρνουά το Μαλάουι

Newsroom

Η κλάση του Σάντιο Μανέ και η αποτελεσματικότητα του Μπαμπά Ντιένγκ (που πήρε τη θέση του στο 70') έκαναν τη διαφορά στον αγώνα της Σενεγάλης με το Πράσινο Ακρωτήριο. Ο επιθετικός της Λίβερπουλ και ο φορ της Μαρσέιγ πέτυχαν στο 63ο και 92ο λεπτό αντίστοιχα, τα γκολ που χάρισαν στην ομάδα τους τη νίκη με 2-0 και την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, που συνεχίστηκε στη σκιά του θανάτου οχτώ ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 50 πριν από το ματς Καμερούν - Ν. Κομόρες.

Το Πράσινο Ακρωτήρι που είχε στο βασικό σχήμα τον επιθετικό του Ολυμπιακού, Γκάρι Ροντρίγκες, ολοκλήρωσε τον αγώνα με εννέα παίκτες εξαιτίας των αποβολών του Αντράντε στο 21' αλλά και του βασικού γκολκίπερ τους Βοζίνια στο 57' έπειτα από σφοδρή σύγκρουση με τον Μανέ εκτός περιοχής.

Η αποβολή του Βοζίνια οδήγησε και στην αντικατάσταση του Ροντρίγκες στο 59' από τον δεύτερο γκολκίπερ του Πράσινου Ακρωτηρίου, Μάρσιο Ρόσα. Ο Σενεγαλέζος αμυντικός του Ολυμπιακού, Πάπε Αμπού Σισέ έμεινε στον πάγκο και δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου. Στα προημιτελικά η Σενεγάλη θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μάλι - Ισημερινή Γουινέα που αγωνίζεται στις 26/1, ενώ στο άλλο ζευγάρι της ημέρας, το τελευταίο της φάσης των 16 θα αναμετρηθούν στο μεγάλο ντέρμπι η Αίγυπτος με την Ακτή Ελεφαντοστού.

Στο βραδυνό ματς της ημέρας, το Μαρόκο ήταν το φαβορί κόντρα στο Μαλάουι, που είχε περάσει ως τρίτο και το επιβεβαίωσε στον μεταξύ τους αγώνα για τους «16». Το Μαλάουι προηγήθηκε μόλις στο 7’ με το καλύτερο γκολ της διοργάνωσης, με σουτ από τα 35 μέτρα από τον Μανγκό, αλλά στη συνέχεια το γήπεδο... έγειρε. Το Μαρόκο βομβάρδισε με επιθέσεις, είχε δύο δοκάρια και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Εν-Νεσίρι ισοφάρισε. Το 1-1 έμεινε μέχρι το 70’ οπότε ο Χακίμι με ασύλληπτο φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Το Μαρόκο θα παίξει στα προημιτελικά με τον νικητή του ζευγαριού Ακτή Ελεφαντοστού - Αίγυπτος.

Τα ζευγάρια της φάσης των 16

  • Κυριακή 23/01

Μπουρκίνα Φάσο - Γκαμπόν 7-6 (1-1 κ.α., παρ.)
Νιγηρία - Τυνησία 0-1

  • Δευτέρα 24/01

Γουινέα - Γκάμπια 0-1
Καμερούν - Κομόρες 2-1

  • Τρίτη 25/01

Σενεγάλη - Πράσινο Ακρωτήρι 2-0
Μαρόκο - Μαλάουι 2-1

  • Τετάρτη 26/01

Ακτή Ελεφαντοστού - Αίγυπτος
Ισημερινή Γουινέα - Μάλι

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

29/1 Μπουρκίνα Φάσο - Τυνησία
Σενεγάλη - Μάλι ή Ισημερινή Γουινέα
29/1 Γκάμπια - Καμερούν
Ακτή Ελεφαντοστού ή Αίγυπτος - Μαρόκο

Εθνική ΣενεγάληςΜαρόκοΚύπελλο Εθνών Αφρικής Κόπα ΑφρικαΠράσινο ΑκρωτήριΜαλάουι