Αθλητισμός|26.01.2022 22:51

Κόντρα σε θεούς και δαίμονες η Λαμία πέρασε στην 4άδα του Κυπέλλου: Απέκλεισε τον Άρη με ήρωες Τζανετόπουλο και Σαράνοφ

Newsroom

Η Λαμία τα έβαλε με θεούς, δαίμονες και... διαιτητές αλλά πανηγύρισε μια σπουδαία και παλικαρίσια πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας επικρατώντας με 1-0 του Άρη στην παράταση έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. Η ομάδα της Φθιώτιδας κατόρθωσε να νικήσει χάρη σε χρυσό γκολ του Άνταμ Τζανετόπουλου στο 118' αλλά και να προκριθεί χάρη στη σπουδαία εμφάνιση του γκολκίπερ Μπόγιαν Σαράνοφ, ο οποίος όχι μόνο κατέβασε... ρολά σε 210 αγωνιστικά λεπτά (είχε λήξει 0-0 και το πρώτο ματς στο Κλ. Βικελίδης) αλλά απέκρουσε και πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα στο 123'!

Ο Άρης που είχε υψηλές βλέψεις στο Κύπελλο, είναι άξιος της μοίρας του καθώς έμεινε άσφαιρος για τρία σερί ματς με τη Λαμία σε διάστημα μιας εβδομάδας (μεσολάβησε και το 0-0 στο ματς Κυπέλλου!) και συμπλήρωσε πέντε συνεχόμενα ματς με μηδέν γκολ καθώς είχαν προηγηθεί και τα δύο παιχνίδια με Παναθηναϊκό (ήττα με 2-0) και Απόλλωνα (0-0). Και το εκπληκτικό είναι ότι του δόθηκε δύο φορές η ευκαιρία να σκοράρει απ' το σημείο του πέναλτι αλλά και τις δύο φορές αστόχησε: μία με τον Καμαρά κι άλλη μία με τον Γκάμα, μένοντας για ακόμη μια χρονιά εκτός διεκδίκησης τίτλων.

Αντιθέτως, η Λαμία, που στο πρωτάθλημα δίνει μάχη για την παραμονή, τείνει να δημιουργήσει μια εκπληκτική παράδοση στο Κύπελλο καθώς τα τελευταία χρόνια προκρίνεται για δεύτερη φορά στα ημιτελικά του θεσμού, έχει άλλες τρεις παρουσίες στην 8άδα, ενώ έχει πανηγυρίσει μεγάλες προκρίσεις επί του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και πλέον του Άρη!

Ο Άρης απώλεσε μοναδική ευκαιρία για να πάρει εξαρχής προβάδισμα πρόκρισης αλλά στο 16' ο Καμαρά ήταν άστοχος σε εκτέλεση πέναλτι. Ο Σαράνοβ έπεσε απ' τα αριστερά αλλά ο Μαυριτανός έστειλε την μπάλα δίπλα απ' το δεξί δοκάρι του. Οι Κίτρινοι θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει και στο 48', οπότε ο Σαράνοβ αντέδρασε σωστά στην κεφαλιά του Εντιαγέ.

Επίσης, ο γκολκίπερ της Λαμίας, ήταν σε ετοιμότητα και όταν ο Τζανδάρης άθελά του λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ μετά από ατομική προσπάθεια του Μαντσίνι. Ωστόσο ο Σαράνοβ ήταν και πάλι εκεί μπλοκάροντας οριακά προτού όλη η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Ο ρυθμός έπεσε, αφού σταδιακά άρχισε να επέρχεται και η κούραση με αποτέλεσμα το 90λεπτο να ολοκληρωθεί στο 0-0. Στην παράταση η Λαμία είχε και πάλι, όποτε χρειάστηκε, για φύλακα-άγγελο τον Σαράνοβ, ο οποίος απομάκρυνε και μια εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ματίγια στο 105'. Κι εκεί που όλα έδειχναν πως οι δυο ομάδες θα έλυναν τις διαφορές τους στα πέναλτι, ήρθε μια κεφαλιά-κεραυνός του Τζανετόπουλου, ο οποίος στο 118', έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Προβυδάκης, διαμόρφωσε το 1-0.

Το θρίλερ όμως είχε και συνέχεια καθώς στο 123' ο Άρης κέρδισε και δεύτερο πέναλτι σε άγαρμπη ανατροπή του Τζανδάρη στον Γκάμα, ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση αλλά νικήθηκε απ' τον ήρωα της αναμέτρησης Σαράνοφ, ο οποίος ήταν κέρβερος στο τέρμα του! Προσωρινά πάντως υπήρξε... παγωμάρα καθώς ο διαιτητής Καραντώνης περίμενε το τσεκ απ' το VAR για το αν ο γκολκίπερ της Λαμίας πατούσε ή όχι την γραμμή τη στιγμή της εκτέλεσης. Η αγωνία έφτασε στο αποκορύφωμα μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο με τον διαιτητή Καραντώνη να δείχνει τελικά σέντρα και λήξη και με τη Λαμία να πανηγυρίζει μια σπουδαία πρόκριση, την τρίτη της σε ημιτελικό Κυπέλλου!  

Λαμία: Σαράνοβ, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Σαραμαντάς (86' Άνχελ Μαρτίνεθ Ορτέγα), Προβυδάκης, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Μπανγκουρά, Τιρόνε (31' Νούνιες), Ρόμανιτς (106' Τσούκαλος), Καραμάνος (78' Αραμπούλι).

Άρης: Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Εντιαγέ (90+2' Ματίγια), Μαντσίνι, Ματέο Γκαρσία (75' Γκάμα), Μπερτόλιο (66' Ιτούρμπε), Καμαρά.

Κύπελλο ΕλλάδαςΛαμία ΠΑΕΑρης