Αθλητισμός|28.01.2022 13:26

Κομπιούτερ ο Μεντβέντεφ, στέρησε ξανά απ' τον Τσιτσιπά τη συμμετοχή σε τελικό του Australian Open

Newsroom

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποσυντονίστηκε απ' το ρωσικό... κομπιούτερ που λέγεται Ντανίλ Μεντβέντεφ κι έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για να φτάσει στον δεύτερο τελικό της καριέρας του σε Grand Slam μετά το Roland Garros το 2021. Ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος προερχόταν από μια σοβαρή επέμβαση στον αγκώνα, πραγματοποίησε καταπληκτικό τουρνουά, έφτασε για πέμπτη φορά σε ημιτελικό, έδωσε πολύ μεγάλη μάχη αλλά δεν μπόρεσε να λυγίσει τον εκπληκτικό Ρώσο, νούμερο 2 στην παγκόσμια κατάταξη, ο οποίος επικράτησε 3-1 σετ (7-6, 4-6, 6-4, 6-1) έπειτα από δυόμισι ώρες.

Ο Μεντβέντεφ στέρησε απ' τον Τσιτσιπά για δεύτερη σερί χρονιά στο ίδιο γήπεδο το δικαιώμα στο όνειρο για μια συμμετοχή σε τελικό του Australian Open. Το ίδιο είχε συμβεί και πέρυσι με τον Ρώσο να νικά ξανά τον Έλληνα πρωταθλητή, που δεν μπόρεσε να... σπάσει την αρνητική παράδοση που έχει απέναντί του με επτά ήττες σε εννέα ματς, ενώ ο Τσιτσιπάς είχε φτάσει στον ημιτελικό του Αυστραλιανού και το 2019.

Το πρώτο σετ ήταν εξαιρετικά ισορροπημένο με τους δυο τενίστες να μην... χαρίζουν τίποτα απ' το σερβίς τους. Ο Ρώσος έβαλε πίεση στον Τσιτσιπά στο ένατο γκέιμ, αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής έσωσε τέσσερα μπρέικ πόιντ και έσωσε την παρτίδα (5-4). Δεν μπόρεσε όμως να κάνει μπρέικ στον αντίπαλό του, το σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ κι εκεί ο Μεντβέντεφ ήταν καλύτερος στις λεπτομέρειες, επικράτησε 7-5 σε 47' και πήρε το σετ.

Ο Τσιτσιπάς προσπάθησε να επανέλθει άμεσα και στο πρώτο γκέιμ του δεύτερου σετ έκανε μπρέικ στον Ρώσο, ο οποίος όμως απάντησε κι έφερε το ματς στα ίσια με δικό του μπρέικ μετατρέποντας το 1-3 σε 3-3 κι αργότερα σε 3-4. Ο Έλληνας πρωταθλητής όμως δεν έχασε την ψυχραιμία του κι αφού διατήρησε το σερβίς του ισοφάρισε σε 4-4, έκανε «μεγάλο»« μπρέικ για το 5-4 και τελείωσε το σετ στο 6-4 μετά από 37 λεπτά.

Ο Μεντβέντεφ έβγαλε μεγάλο εκνευρισμό εκείνη τη στιγμή κι έκανε δριμεία επίθεση στον διαιτητή της αναμέτρησης φωνάζοντας ότι διαρκώς ο Απόστολος Τσιτσιπάς μιλάει και δίνει οδηγίες στον Στέφανο κατά τη διάρκεια του ματς. «Είσαι ηλίθιος;», «θα απαντήσεις στην ερωτήση μου;» είπε μεταξύ άλλων ο Ρώσος στον διαιτητή απ' τον οποίο δέχθηκε παρατήρηση.

Στο τρίτο σετ, ενώ το ματς κινείτο στην απόλυτη ισορροπία μέχρι το 4-4, οπότε ο Μεντβέντεφ πήρε το σερβίς του για το 5-4 κι αμέσως μετά έκανε μπρέικ στον Τσιτσιπά τελειώνοντας το σετ σε 41 λεπτά. Ο Έλληνας πρωταθλητής βρέθηκε υπό πίεση και ο Ρώσος το εκμεταλλεύτηκε καθώς στο τέταρτο σετ πέτυχε το καθοριστικό μπρέικ στο τέταρτο γκέιμ για το 3-1, ενώ στη συνέχεια πήρε το σερβίς του για το 4-1, έκανε νέο μπρέικ για το 5-1 και τελείωσε το σετ και το ματς, φεύγοντας για τελικό!

Australian OpenΝτανίλ ΜεντβέντεφΤένιςΣτέφανος Τσιτσιπάς