Αθλητισμός|29.01.2022 23:00

Η ΑΕΚ ζόρισε τον Ολυμπιακό αλλά καθάρισε ο Σλούκας - Χαμός με Λαρεντζάκη στο φινάλε

Newsroom

Η ΑΕΚ βρέθηκε μπροστά με 16 πόντους (55-39) στο 28', ο Ολυμπιακός ήταν έτοιμος να πέσει στο καναβάτσο, αλλά ο Σλούκας με ένα εκπληκτικό one man show (23 πόντοι και 8 ασίστ στο δεύτερο ημίχρονο) γύρισε το ματς και χάρισε μια νίκη-σωσίβιο (74-80) στους Πειραιώτες.

Για σχεδόν τρία δεκάλεπτα ο Ολυμπιακός έκανε το χειρότερο παιχνίδι του στην Basket League και όδευε ολοταχώς σε μία ήττα, που σε μεγάλο ποσοστό θα του στερούσε την πρώτη θέση στο τέλος της κανονικής περιόδου. Απέναντι σε μία ΑΕΚ που έχει μάθει να ζει και να παλεύει παρά τα προβλήματά της, οι Ερυθρόλευκοι έδειξαν ότι βρίσκονται σε αγωνιστική κρίση, επηρεασμένοι από τις απουσίες των ΜακΚίσικ, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Πρίντεζη. Ωστόσο με μία απίθανη ανατροπή που φέρει την υπογραφή του ηγέτη τους, Κώστα Σλούκα, οι Πειραιώτες έφυγαν νικητές από τα Άνω Λιόσια. Έτσι ανέβηκαν στο 11-1 και κοιτούν με καλύτερη ψυχολογία την «διαβολοβδομάδα» της Eurοleague, που θα τους βρει επί ισπανικού εδάφους απέναντι σε Ρεάλ και Μπασκόνια.

Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΚ κατάφερε για 28 λεπτά να κάνει το καλύτερό της παιχνίδι στο πρωτάθλημα, παρά το γεγονός ότι έλειπε από τον πάγκο ο Στέφανος Δέδας, όπως και οι πολύτιμοι Ανγκόλα και Παππάς. Όμως δεν μπόρεσε στο τέλος να κρατήσει τη νίκη και έπεσε στο 6-7, έχοντας ως κορυφαίο τον άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού, Άντι Ράουτινς, ο οποίος αν και είχε κρεμάσει τα παπούτσια του για δύο χρόνια, έδειξε ότι παραμένει σε καλή κατάσταση και πέτυχε 23 πόντους με 7/10 τρίποντα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-12, 35-27, 58-50, 74-80

ΑΕΚ (Συμεωνίδης): Κολόμ 11 (3/4 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 2/3 βολές, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 λάθη), Φλιώνης 9 (4/9 δίποντα, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Ράουτινς 23 (1/1 δίποντο, 7/10 τρίποντα), Μαυροειδής 4, Χάμερ 16 (2/2 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 6/10 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 4 λάθη), Πετρόπουλος, Φιλιππάκος, Γκρίφιν 6 (2/8 σουτ), Κουζέλογλου 5 (1)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 8 (1/4 τρίποντα), Ντόρσεϊ (0/2 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 3 λάθη), Λαρεντζάκης 13 (1/4 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα), Φαλ 4 (7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 λάθη), Ζαλ-Σαρλ 12 (4/6 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 1/2 βολές, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα), Έισι 3 (1), Λούντζης 2, Σλούκας 23 (4/6 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 3/4 βολές, 3 ριμπάουντ, 11 ασίστ), Μάρτιν 15 (7/7 δίποντα, 1/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα)

Μεγάλη ένταση με Λαρεντζάκη

Πάντως στο φινάλε του αγώνα στα Λιόσια υπήρξε ένταση με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη. Ο διεθνής άσος άνοιξε διάλογο με την εξέδρα στη διάρκεια του ματς, είχε αντιπαράθεση με τον general manager της ΑΕΚ Γιώργο Χήνα και οι δυο τους λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια, ενώ υπήρξε μεγάλη ένταση κι απ' την πλευρά της κερκίδας που έπειτα απ' αυτά κινήθηκε απειλητικά εις βάρος του άσου του Ολυμπιακού, ο οποίος προηγουμένως είχε δεχτεί τεχνική ποινή επειδή... ξέφυγε. Οι άνθρωποι της Ένωσης κάνουν λόγο για προκλητική συμπεριφορά του Λαρεντζάκη, ο οποίος μάλιστα κατά το παρελθόν έχει περάσει απ' την ΑΕΚ, ενώ οι παράγοντες του Ολυμπιακού καταγγέλουν τη συμπεριφορά των οπαδών της ΑΕΚ όπως επίσης και ανθρώπων της ομάδας.

ΑΕΚ: «Χειρονομίες και ύβρεις»

Η ΚΑΕ ΑΕΚ γνωστοποίησε τη θέση της όσον αφορά τα γεγονότα που έγιναν στο παιχνίδι αναφέροντας χαρακτηριστικά:  «Υπήρξαν δημοσιεύματα για καταγγελία του Ολυμπιακού περί επίθεσης οπαδών της ΑΕΚ στη φυσούνα, στο ημίχρονο και στο τέλος του αγώνα. Με τη σειρά μας καταγγέλλουμε ότι κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα με πρακτικές παρελθόντων ετών, που παραπέμπουν σε γεγονότα που λαμβάνουν χώρα "στο δικό τους γήπεδο". Ψέματα και αδιανόητα όσα γράφτηκαν και καταγγέλθηκαν. Υπήρξε ένταση; Ναι... Και υπήρξε ένταση πολύ πριν από τον αγώνα και σε όλο τον αγώνα, με αποκλειστική ευθύνη αθλητή του αντιπάλου μας, ο οποίος με χειρονομίες και ύβρεις προκαλούσε τους οπαδούς μας και όχι μόνο, με την συμπεριφορά του. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε με ονόματα και με στοιχεία». 

Basket LeagueΟλυμπιακόςΓιαννούλης ΛαρεντζάκηςΑΕΚ