Αθλητισμός|04.02.2022 00:10

Copa Africa: Η Αίγυπτος απέκλεισε το Καμερούν στα πέναλτι και ο Σαλάχ θα αναμετρηθεί με τον Μανέ στον τελικό!

Newsroom

Η Αίγυπτος επικράτησε με 3-1 του Καμερούν στα πέναλτι (0-0 η κανονική διάρκεια και η παράταση) και πήρε το χρυσό εισιτήριο για τον τελικό του Copa Africa. Εκεί οι Αιγύπτιοι θα αναμετρηθούν το βράδυ της Κυριακής (6/2, 21.00) με τη Σενεγάλη που 24 ώρες πριν ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπουρκίνα Φάσο στον άλλο ημιτελικό του τουρνουά που διεξάγεται στο Καμερούν. 

Η πολυνίκης του θεσμού Αίγυπτος των επτά τροπαίων και των δέκα τελικών θα αναμετρηθεί με τη Σενεγάλη που ψάχνει τον πρώτο της τίτλο στο τουρνουά στην τρίτη της παρουσία σε τελικό. Το ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο ζευγάρι προκύπτει κι απ' τη μονομαχία του δύο σούπερ σταρ των φιναλίστ που έχει άρωμα Λίβερπουλ. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ και ο Σαντιό Μανέ, το φονικό δίδυμο των Κόκκινων επί των ημερών του Γιούργκεν Κλοπ, αυτή τη φορά θα τεθεί αντιμέτωπο και μόνο ένας θα χαμογελάσει στο φινάλε...

Το παιχνίδι ήταν απόλυτα ισορροπημένο με τις δυο ομάδες να μην παίρνουν ίχνος ρίσκου υπό τον φόβο της ήττας και του αποκλεισμού. Οι καλές φάσεις ήταν ελάχιστες, κυρίως από πλευράς Καμερούν, κι ως εκ τούτου το παιχνίδι πήγε... σβηστά στο 0-0 και στην παράταση, όπου τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα καθώς αμφότερες... περίμεναν τη λήξη προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους στα πέναλτι.

Για το Καμερούν ωστόσο η διαδικασία των πέναλτι αποδείχθηκε καταστροφική καθώς υπό το βάρος της πίεσης και του άγχους οι οικοδεσπότες αστόχησαν σε τρεις συνεχόμενες (απ' τις τέσσερις εκτελέσεις) αφού έπεσαν πάνω στον εκπληκτικό Αιγύπτιο γκολκίπερ Αμπουγκαμπάλ, ο οποίος έπιασε τα δύο και σε συνδυασμό με τα τρία εύστοχα πέναλτι των συμπαικτών του, το εισιτήριο για τον τελικό πέρασε στα χέρια των Φαραώ...

Καμερούν: Ονανά, Καστελέτο (99' Μουκουντί), Ενγκαντό, Τολό, Φάι, Ονγκλά (109' Ονανά), Ανγκίσα, Γκουέτ (79' Σιλίκι), Ενγκαμαλό (86' Ενζί), Εκαμπί (98' Μπασογκόγκ), Αμπουμπακάρ.

Αίγυπτος: Αμπουγκαμπάλ, Φατί, Γουένς, Αμπεντελμονέμ, Ελνενί (86' Λασέν), Καμάλ (85' Ασούρ), Σούλια (46' Τρεζεγκέ), Φοτούχ, Σαλάχ, Μαρμούς (63' Σόμπχι), Μοχαμέντ (106' Σερίφ, 118' Ζίζο).

Κύπελλο Εθνών Αφρικής Κόπα ΑφρικαΛίβερπουλΣαντιό ΜανέΚαμερούνΕθνική ΚαμερούνΕθνική ΑιγύπτουΜοχάμεντ Σαλάχ