Αθλητισμός|05.02.2022 22:00

Νίκη τετράδας ο ΠΑΣ Γιάννινα στο Αγρίνιο! Ανατριχίλα προκάλεσε το πανό των γηπεδούχων για τον Άλκη

Newsroom

Στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας ανέβηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά το πέρασμα του από την έδρα του Παναιτωλικού για την 22η αγωνιστική της Super League. Οι φιλοξενούμενοι, που πάντως περιμένουν την απόφαση των πειθαρχικών οργάνων μετά την γνωμοδότηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού σύμφωνα με την οποία κινδυνεύουν με αφαίρεση βαθμών, ήταν πιο αποτελεσματικοί, είχαν την απαραίτητη ψυχραιμία και στο 63' «χτύπησαν» με τον Σνάιντερ, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

Ξέχωρα απ' τον αγώνα πάντως, ο Παναιτωλικός προχώρησε σε μία υπέροχη κίνηση θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη. Οι παίκτες της ομάδας του Αγρινίου αγωνίστηκαν έχοντας άπαντες στις φανέλες τους το όνομα Άλκης! Παράλληλα, οι οπαδοί και οι άνθρωποι του Παναιτωλικού δημιούργησαν ένα συγκλονιστικό πανό θέλοντας να τιμήσουν τη μνήμη του 19χρονου που τόσο άδικα έφυγε απ' τη ζωή. Στην είσοδο των απδυτηρίων, υπήρχε ένα συγκλονιστικό πανό, το οποίο απεικονίζει τον μυθικό ήρωα Τίτορμος, που είναι στο έμβλημα της ομάδας, να κρατά στα χέρια του τον 19χρονο φίλο του Άρη...

Ο αγώνας

Με τις άμυνες να έχουν την τιμητική τους, το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς συγκινήσεις για τις δύο ομάδες. Ο Παναιτωλικός επιχείρησε με το... καλημέρα του αγώνα να απειλήσει, έχοντας κύριο εκφραστή των επιθέσεων του τον Καρέλη, αλλά κάθε προσπάθεια εξουδετερώθηκε από την αντίπαλη άμυνα. Σταδιακά, όμως, ο ΠΑΣ άρχισε να ελέγχει το κέντρο, ανέβασε ταχύτητα, βρήκε τις αντεπιθέσεις και με τέσσερις τελικές πάλεψε να ανοίξει το σκορ δίχως αποτέλεσμα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν πιο κινητικοί, αλλά είχαν πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων. Ο ΠΑΣ απ' την άλλη πλευρά, είχε την ψυχραιμία και την υπομονή και γρήγορα... χαμογέλασε όταν στο 63΄ άνοιξε το σκορ. Μετά από σουτ του Καραχάλιου έξω από την περιοχή, ο Μελίσσας απέκρουσε, αλλά ο Σνάιντερ πήρε το... ριμπάουντ, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Γιάννης Αναστασίου προσπάθησε να αντιδράσει, προχώρησε σε μαζεμένες αλλαγές, αλλά δεν βρήκε το γκολ της ισοφάρισης, με τον ΠΑΣ να πανηγυρίζει το τέταρτο εφετινό «διπλό» του.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Λιούι, Μαλής, Κορνέλιους, Χουχούμης, Φλόρες (72΄ Μαρτενσον), Αντούνες, Μπαρμπόσα (72΄ Νταγκό), Ντουάρτε (83΄ Βργκοτς), Μεντόσα (56΄ Μόρσεϊ), Καρέλης (72΄ Ντίας).

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Στάνκο, Λιάσος, Σνάιντερ (79΄ Οικονομόπουλος), Μίνα (58΄ Λώλης), Περέα (90+4΄ Παντελάκης).

SuperLeagueΠαναιτωλικόςΠΑΣ Γιάννινα