Αθλητισμός|06.02.2022 13:15

Super League: Ντέρμπι στην Τούμπα μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού - Με Απόλλωνα η ΑΕΚ, με Ιωνικό ο Ολυμπιακός

Newsroom

Με τρία παιχνίδια ολοκληρώνεται το μενού της Κυριακής (6/2) για την 22η αγωνιστική της Super League. Το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό ξεχωρίζει καθώς και πέραν του γοήτρου οι δυο ομάδες θέλουν τη νίκη, καθεμιά για διαφορετικούς λόγους και ξεχωριστούς στόχους. Επίσης το πρόγραμμα περιλαμβάνει παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα και του Ολυμπιακού με τον Ιωνικό...

ΑΕΚ - Απόλλων Σμύρνης

Το πρόγραμμα αρχίζει στο ΟΑΚΑ (15:00) με την ΑΕΚ να υποδέχεται τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης. Η Ενωση μετρά τέσσερις ήττες στα τελευταία έξι παιχνίδια και θέλει νίκη για να φτιάξει ψυχολογία απέναντι στην Ελαφρά Ταξιαρχία, η οποία παραμένει στην τελευταία θέση και μάχεται για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Στην ΑΕΚ ο Αργύρης Γιαννίκης «πονοκεφαλιάζει» για το κέντρο της άμυνας καθώς μετά τον τιμωρημένο Τζαβέλλα, εκτός έμεινε και ο Βράνιες με ενοχλήσεις στους προσαγωγούς. Τιμωρημένος είναι επίσης και ο Σιμόες, ενώ Μάνταλος και Στάνκοβιτς επίσης δεν υπολογίζονται με θλάση και ενοχλήσεις στο γόνατο αντίστοιχα. Για τον Απόλλωνα Σμύρνης ο Τζανλούκα Φέστα βλέπει τον Σλίβκα να επιστρέφει, ενώ για πρώτη φορά στην αποστολή μπήκε το νέο μεταγραφικό απόκτημα ο Τσίμπσαχ. Αντίθετα εκτός είναι οι τραυματίες Άλβες, Ντομίνγκες και ο τιμωρημένος Κάστρο.

Ιωνικός - Ολυμπιακός

Στις 17:15 ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στη Νίκαια για να διατηρήσει την απόσταση ασφαλείας που έχει αποκτήσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα κόντρα στον Ιωνικό, ο οποίος μεσοβδόμαδα πήρε ένα σημαντικό βαθμό στον Βόλο στη μάχη που δίνει για να απομακρυνθεί απ' τον υποβιβασμό.

Στον Ιωνικό ο Δημήτρης Σπανός βλέπει τους Γκοτσούλια, Καμπράλ, Τουράμ και Βαλέντε να παραμένουν εκτός. Επίσης είναι τιμωρημέ οι οι Βαλεριάνος και Μύγας. Στον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίς ανακοίνωσε αποστολή με τον Λαλά αλλά και τον Καρβάλιο εντός, ωστόσο απουσιάζει το όνομα του Λόπες. Για τον Καρβάλιο θα είναι η πρώτη αποστολή στους Πειραιώτες αφότου είχε μπει αποστολή και έπαιξε με τον Ολυμπιακό Β'.

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

Το πρόγραμμα της Κυριακής κλείνει στην Τούμπα (19:30) με το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επέστρεψε στις επιτυχίες μεσοβδόμαδα με το διπλό επί του Απόλλωνα Σμύρνης και εκμεταλλεύτηκε έτσι τη νέα ήττα της ΑΕΚ έχοντας καθιερωθεί πλέον στη δεύτερη θέση. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός μετά την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης γνώρισε ακόμη μια στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ και είδε τις ομάδες που τον ακολουθούν στη μάχη της εξάδας να τον πλησιάζουν.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε τους Μπίσεσβαρ και Μιτρίτσα να επιστρέφουν στην αποστολή του ΠΑΟΚ. Ο Ρουμάνος τεχνικός δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα πέρα των μακροχρόνια απόντων Ελ Καντουρί και Ολιβέιρα. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό βλέπει τον Κουρμπέλη να επιστρέφει μετά από 14 μήνες στην αποστολή. Μαουρίσιο και Μακέντα έκαναν θεραπεία και έμειναν εκτός πλάνων, ενώ διαθέσιμος δεν είναι και ο τιμωρημένος Βιγιαφάνιες. Θέση βασικού αναμένεται να πάρει ο νεοαποκτηθείς Γκατσίνοβιτς στο ντεμπούτο του.

Το παιχνίδι της Δευτέρας (7/2) μεταξύ Ατρομήτου και ΟΦΗ αναβλήθηκε λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στην ομάδα του Περιστερίου.

Το πρόγραμμα

ΑΕΚ - Απόλλων Σμύρνης (15:00) Cosmote Sport 1

Ιωνικός - Ολυμπιακός (17:15) Cosmote Sport 2

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός (19:30) NovaSports Prime

ΠΑΟΚΠαναθηναϊκόςSuperLeague