Αθλητισμός|06.02.2022 17:00

Η ΑΕΚ ξέσπασε με Αραούχο και Τσούμπερ κι έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί - Το μήνυμα για τον αδικοχαμένο Άλκη

Newsroom

Τέλος στο αρνητικό σερί των τριών ηττών στο ΟΑΚΑ (ΟΦΗ, Παναιτωλικός, Βόλος) έβαλε η ΑΕΚ με ένα ξέσπασμα στο β' ημίχρονο. Η Ένωση επικράτησε 3-0 του ουραγού Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ με πρωταγωνιστές και σκόρερ τους δύο πρώτους σκόρερ της Αραούχο και Τσούμπερ. Ο Αργεντινός, ο οποίος έφτασε τα δέκα στο εφετινό πρωτάθλημα, σκοράροντας για τρίτο σερί ματς, ενώ ο Ελβετός συμπλήρωσε επτά.

Η ΑΕΚ έλυσε τον... γρίφο στο 52' έπειτα από ωραία ενέργεια του Λιβάι Γκαρσία απ' τα δεξιά και μαγικό «τσίμπημα» της μπάλας του Αραούχο. Μάλιστα ο άσος της ΑΕΚ αμέσως μετά το 1-0 σήκωσε ένα μπλουζάκι με το μήνυμα «Μην με χτυπάτε άλλο», τα τελευταία λόγια του αδικοχαμένου Άλκη. Το άγχος έφυγε, οι παίκτες της Ένωσης... λύθηκαν και η νίκη ήρθε εύκολα καθώς στο 68' ο Τσούμπερ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ντεντάκη, απέφυγε τον Βέρχουλστ και πλάσαρε εύστοχα για το 2-0. Προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, στο 71', η ΑΕΚ βρήκε και τρίτο γκολ με τον Αραούχο, ο οποίος υποδέχθηκε την μπάλα στη δεύτερη ασίστ του Μισελέν και εκτέλεσε για το 3-0.

Στο 79' η ΑΕΚ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής (με δεύτερη κίτρινη) του Μοχαμάντι, ο οποίος τέθηκε νοκ άουτ απ' τον επερχόμενο κρίσιμο προημιτελικό με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδας.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μισελέν, Μήτογλου, Σβάρνας, Μοχαμάντι, Λε Ταλέκ (80' Χατζισαφί), Σιμάνσκι, Γέβτιτς (62' Άμραμπατ), Τσούμπερ (72' Τάνκοβιτς), Λιβάι Γκαρσία (73' Σάκχοβ), Αραούχο (72' Ανσαριφάρντ).

Απόλλων: Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Βιτλής (72' Παπαγεωργίου), Γιακιμόβσκι, Λισγάρας, Ρόγκνε, Φατιόν, Τσίμπα (58' Σλίβκα), Παμλίδης (58' Γιαννιώτας), Τσιλούλης (72' Μαρτίνες), Σίγκενβιτς (58' Ιωαννίδης).

ΑΕΚΑπόλλων ΣμύρνηςSuperLeague