Αθλητισμός|09.02.2022 07:35

Εθνική ομάδα: Ήρθε στην Αθήνα ο Γκουστάβο Πογιέτ - Υπογράφει, ανακοινώνεται και βλέπει ΑΕΚ - ΠΑΟΚ!

Newsroom

Εποχή Γκουστάβο Πογιέτ ξημέρωσε για την Εθνική ομάδα! Ο Ουρουγουανός τεχνικός ήρθε στην Αθήνα το βράδυ της Τρίτης (8/2) και εντός της ημέρας θα έχει τις τελικές επαφές με τη διοίκηση της ΕΠΟ για την τελική υπογραφή των συμβολαίων και την ανακοίνωση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ, ουσιαστικά ανακοινώθηκε ως ο εκλεκτός της Ομοσπονδίας σε πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023. Ο Πογιέτ, ο οποίος θα κοουτσάρει την ομάδα στο επερχόμενο Nations League με στόχο την άνοδο και στα προκριματικά του επόμενου Euro, θα λαμβάνει περί τις 600 χιλιάδες ευρώ ετησίως, όσα και ο προκάτοχός του Ολλανδός, Τζον Φαν 'τ Σχιπ. Ο Πογιέτ αναμένεται να βρεθεί στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδας...

Το βιογραφικό του Πογιέτ

Ο Ουρουγουανός μετράει 13 χρόνια στους πάγκους, έχοντας περάσει μεταξύ άλλων και από εκείνον της ΑΕΚ, δίχως όμως εμπειρία σε επίπεδο Εθνικών ομάδων. Κάτι βεβαίως που δεν είναι απαραιτήτως κακό αν κρίνουμε απ' την πορεία που είχε ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος όταν ανέλαβε την Ελλάδα δεν είχε κοουτσάρει ξανά εθνική ομάδα. Παράλληλα, αυτό που μέτρησε για την πρόσληψη του Πογιέτ είναι το στυλ ποδοσφαίρου που παίζουν οι ομάδες του, η ισχυρή προσωπικότητα που διαθέτει προκειμένου να εμπνεύσει τους παίκτες, το δυναμικό ταμπεραμέντο του αλλά και η γνώση της ελληνικής πραγματικότητας.

Ο Πογιέτ άρχισε τον Νοέμβριο του 2009 από την Μπράιτον, όπου έμεινε έως τον Ιούνιο του 2013. Ακολούθησε σχεδόν μία διετία στη Σάντερλαντ από τον Οκτώβιο του 2013 έως τον Μάρτιο του 2015 και στις 29 Οκτώβρη του ίδιου έτους ήρθε στην Ελλάδα για την ΑΕΚ, όπου έμεινε έως τον Απρίλιο του 2016 με ρεκόρ 18-5-5. Εν συνεχεία πήγε στην Μπέτις, όπου έμεινε από τον Μάιο του 2016 έως τον Νοέμβριο του ίδιου έτους. Ακολούθησε η Κίνα και η Σανγκάκη Σενχούα, η Μπορντό και τελευταία η Ουν. Κατόλικα της Χιλής, όπου κάθισε στον πάγκο της από τον Φλεβάρη του 2021 έως τον Αύγουστο του ίδιου έτους. Επίσης, έχει προπονήσει και τις Σάντερλαντ, Μπέτις και Μπορντό. Ως παίκτης έκανε σπουδαία καριέρα με τις φανέλες των Σαραγόσα, Τσέλσι και Τότεναμ.

ΠΑΟΚεθνική ΕλλάδαςΑΕΚΕθνική ομάδαΓκουστάβο ΠογιέτΕΠΟΚύπελλο Ελλάδας