Αθλητισμός|11.02.2022 19:14

Τέλειο ματς ο Τσιτσιπάς, πέρασε για δεύτερη σερί φορά στον ημιτελικό του Ρότερνταμ και «βλέπει» κούπα

Newsroom

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τήρησε τις... παραδόσεις και ξεπέρασε το εμπόδιο του Άλεξ Ντε Μινόρ περνώντας στον ημιτελικό του ATP (500) του Ρότερνταμ για δεύτερη σερί φορά. Ο 23χρονος πρωταθλητής, νούμερ 4 στον κόσμο, δεν άφησε κανένα περιθώριο στον 22χρονο Αυστραλό (νο. 34) και με το άνετο 2-0 σετ (6-4, 6-4) σε 91 λεπτά έκλεισε θέση ξανά για τα ημιτελικά του ABN Amro World Tennis Tournament. Πέρυσι είχε ηττηθεί από τον μετέπειτα νικητή Αντρέι Ρούμπλεφ, όμως φέτος έχει πολύ καλύτερες πιθανότητες κόντρα στον Γίρι Λεχέτσκα.

Ο 20χρονος Τσέχος, Νο.137 στον κόσμο, παίζει το τένις της ζωής του στην Ολλανδία και έφτασε στην τετράδα έχοντας πετύχει τις τρεις πρώτες του νίκες στο tour! Τελευταίο «θύμα» του ο Λορέντζο Μουζέτι (Νο.63), τον οποίο λύγισε με 6-3, 1-6, 7-5, για να εξασφαλίσει και την πρώτη είσοδό του στο Top 100 της παγκόσμιας κατάταξης.

Το άγνωστο κρύβει πάντα παγίδες, όμως ο Στέφανος, όπως παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί όχι μόνο για πρόκριση στον τελικό, αλλά και για κατάκτηση του τίτλου. Αν τα καταφέρει, θα φύγει (επιτέλους) με τίτλο από 500άρι τουρνουά για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο σαββατιάτικος (12/2) αγώνας με τον Λεχέτσκα θα αρχίσει στις 16.00 και θα καλυφθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 6.

Αλεξ Ντε ΜινόρΤένιςΣτέφανος ΤσιτσιπάςATP Ρότερνταμ