Αθλητισμός|12.02.2022 21:40

Μεγάλη νίκη... παραμονής του Ιωνικού που έβαλε τέλος στο σερί του Αστέρα Τρίπολης

Newsroom

Με πρωταγωνιστές τους Λένις και Άοσμαν ο Ιωνικός έκανε άλμα παραμονής στη Super League καθώς πέρασε νικηφόρα απ' την Τρίπολη. Οι Νικαιώτες μολονότι βρέθηκαν να χάνουν με 1-0, έκαναν μια μεγάλη ανατροπή και επικράτησαν 2-3 του Αστέρα βάζοντας γερά θεμέλια στη μάχη που δίνουν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Οι γηπεδούχοι πάντως που μετά το 30'... εξαφανίστηκαν, έχουν παράπονα για τη διαιτησία...

Ο Ιωνικός έπιασε τους 21 βαθμούς και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα καθώς βρίσκεται στο +8 απ' τον Ατρόμητο που έχει δυο ματς λιγότερα. Απ' την άλλη, ο Αστέρας που προερχόταν από ένα εντυπωσιακό σερί πέντε νικών, ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά τις 19 Δεκεμβρίου και το ματς με τον ΠΑΟΚ (3-2) και όχι μόνο έχασε ευκαιρία για να παγιωθεί στην πρώτη εξάδα αλλά πλέον κινδυνεύει να τεθεί νοκ άουτ.

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 6ο λεπτό. Ο Σίτο «χόρεψε» από αριστερά τον Ματσούκα και γύρισε στον Ριέρα, το σουτ του τελευταίου ήταν αδύναμο, αλλά ο Καπίγια πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με προβολή άνοιξε το σκορ. Η φάση που σημάδεψε τον αγώνα έγινε στο 58ο λεπτό. Ο Λένις βγήκε τετ-α-τετ με τον Τσιφτσή και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, όμως την ώρα που έκανε το πλασέ σπρώχτηκε από πίσω από τον Καστάνιος. Ο διαιτητής Κουμπαράκης αρχικά δεν καταλόγισε κάτι, αλλά μετά από σχεδόν δίλεπτη εξέταση του βίντεο, υπέδειξε πέναλτι και απέβαλε τον αμυντικό του Αστέρα. Ο Αοσμαν στο 63΄ ευστόχησε από την άσπρη βούλα (πρώτο γκολ που δέχθηκε η ομάδα της Τρίπολης μέσα στο 2022) και ισοφάρισε.

Προτού καν προλάβει ο Μίλαν Ράσταβατς να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του, με δεδομένο ότι η ομάδα του έπαιζε με παίκτη λιγότερο, ο Ιωνικός ολοκλήρωσε την ανατροπή, με τον Αοσμαν να βγάζει εξαιρετική κάθετη στον Λένις και τον Κολομβιανό να «γράφει» το 1-2. Στο σημείο αυτό υπήρξε νέα διακοπή στο ματς, επειδή έπεσαν αντικείμενα στους ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων που πανηγύριζαν το γκολ.

Έστω και με δέκα παίκτες, ο Αστέρας κυνήγησε λυσσαλέα την ισοφάριση, αλλά στάθηκε άτυχος στο 89΄, όταν το σουτ του Κρέσπι από το ύψος της περιοχής σταμάτησε στο δοκάρι. Τελικά, στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων (από τα εννέα που υποδείχθηκαν), ο Μάναλης έφυγε μόνος του στην κόντρα, πέρασε και τον Τσιφτσή και «σφράγισε» τη νίκη του Ιωνικού, παρότι δύο λεπτά αργότερα οι Αρκάδες βρήκαν δεύτερο γκολ, με σουτ του Κρέσπι, που κόντραρε σε αμυνόμενο και άλλαξε πορεία, ξεγελώντας τον Χουτεσιώτη.

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Χριστόπουλος (80΄ Λεό Τιλίκα), Καστάνιο, Αλβαρες, Βαλιέντε, Μουνάφο, Σίτο (81΄ Κρέσπι), Καπίγια (64΄ Αντζουλάς), Ριέρα (81΄ Μπενίτο), Σονί

Ιωνικός (Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαφέας, Αοσμαν (85΄ Πλατέλλας), Ντάλσιο, Ματσούκας (73΄ Γκοτσούλιας), Σάντσεθ, Ρομαό, Κιάκος (90΄ Καμπράλ), Κάνιας, Λένις (73΄ Βαλεριάνος), Μάντζης (90΄ Μάναλης)

Ιωνικός ΝικαίαςSuperLeagueΑστέρας Τρίπολης