Αθλητισμός|19.02.2022 19:19

Premier League: Ματσάρα ο Τσιμίκας, ρεκόρ ο Σαλάχ, ανατροπή η Λίβερπουλ και στο -6 απ' τη Σίτι!

Newsroom

Το παιχνίδι της Λίβερπουλ με τη Νόριτς άρχισε στραβά για τους Κόκκινους καθώς τα Καναρίνια προηγήθηκαν στο σκορ. Ωστόσο, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ που είχε σε μεγάλη μέρα τον βασικό Κώστα Τσιμίκα, έκανε την ανατροπή, επικράτησε 3-1 σκοράροντας τρία γκολ σε λιγότερα από 20 λεπτά στο β' ημίχρονο και μείωσε τη διαφορά στους έξι βαθμούς απ' την προπορευόμενη στην Premier League Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Ράσιτσα πάγωσε το Άνφιλντ στο 48' με το 0-1 αλλά η ομάδα του Μερσεσάιντ αφυπνίστηκε και με γκολ του Μανέ στο 64' έπειτα από ασίστ του Τσιμικά ισοφάρισε, ενώ στο 67' έκανε την ολική ανατροπή με τον Σαλάχ, ο οποίος έφτασε τα 150 γκολ με τη Λίβερπουλ! Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 81' ο νεοφερμένος τον Ιανουάριο απ' την Πόρτο Λουίς Ντίας, o οποίος πέτυχε το παρθενικό του γκολ στο Νησί.

Την ίδια ώρα, η Τσέλσι τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας αλλά επικράτησε εκτός έδρας με 1-0 χάρη σε γκολ του Ζίγιες στο 89'. Παρέμεινε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, στο -7 απ' τη Λίβερπουλ και στο +7 απ' την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Σημαντική νίκη στη μάχη που δίνει για το τέταρτο εισιτήριο για το Champions League, πέτυχε η Άρσεναλ επί της Μπρέντφορντ με 2-1. Με γκολ του Σμιθ-Ρόου στο 48' και του Σάκα στο 78' (μείωσε στο 93' ο Νόργκααρντ) πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο που την κρατάει σε απόσταση ενός βαθμού απ' την την τέταρτη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στα υπόλοιπα ματς η Νιούκαστλ πήρε ισοπαλία (1-1) στην έδρα της Γουέστ Χαμ και κέρδισε ακόμη έναν πολύτιμο βαθμό στη μάχη που δίνει για να απομακρυνθεί απ' την επικίνδυνη ζώνη, ενώ σπουδαίο «διπλό» πανηγύρισε η Γουότφορντ στην έδρα της Άστον Βίλα με 1-0 που την κρατάει ζωντανή στο κυνήγι της παραμονής. Κοντά στην επικίνδυνη ζώνη παρέμεινε η Έβερτον μετά την ήττα με 2-0 απ' τη Σαουθάμπτον, ενώ πολύ μεγάλη νίκη έκανε η Μπέρνλι στην έδρα της Μπράιτον με 3-0, που την διατηρεί στο παιχνίδι της σωτηρίας.

Αποτελέσματα

Γουέστ Χαμ-Νιούκαστλ 1-1

(32' Ντόουσον-45' Γουίλοκ)

Άρσεναλ-Μπρέντφορντ 2-1

(48' Ρόου, 79' Σακά-90'+' Νόργκααρντ)

Άστον Βίλα-Γουότφορντ 0-1

(78' Ντένις)

Μπράιτον-Μπέρνλι 0-3

(21' Βέγκχορστ, 40' Μπράουνχιλ, 69' Λένον)

Κρίσταλ Πάλας-Τσέλσι 0-1

(89' Ζίγιεχ)

Λίβερπουλ-Νόριτς 3-1

(64' Μανέ, 67' Σαλάχ, 81' Ντίας)

Σαουθάμπτον-Έβερτον 2-0

(52' Αρμστρονγκ, 84' Λονγκ)

ΜπέρνλιΝόριτςΓουέστ ΧαμΝιούκαστλΚώστας ΤσιμίκαςΜπρέντφορντPremier LeagueΚρίσταλ ΠάλαςΛίβερπουλΓουότφορντΆστον ΒίλαΣαουθάμπτονΤσέλσιΑρσεναλΜοχάμεντ Σαλάχ