Αθλητισμός|21.02.2022 20:28

Ομάρ Ελαμπντελαουί η επιστροφή: Για πρώτη φορά στην ενδεκάδα της Γαλατασαράι μετά από 423 μέρες!

Newsroom

Λίγο έλειψε να χάσει το φως του, βίωσε δύσκολες ώρες, ταλαιπωρήθηκε πολύ, του είπαν ότι μπορεί να μην ξαναπαίξει ποδόσφαιρο αλλά εκείνος έκανε το αδύνατο δυνατό. Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί, ο οποίος κινδύνευσε ακόμη και με τύφλωση καθώς την Πρωτοχρονιά του 2021 έσκασε στα χέρια του ένα βεγγαλικό, έκανε την ολική επαναφορά.

Μετά από 423 ημέρες επέστρεψε στα γήπεδα παίζοντας βασικός με τη φανέλα της Γαλατασαράι στο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Γκεζτεπέ. Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού είχε αγωνιστεί για τελευταία φορά στις 26 Δεκεμβρίου 2020 απέναντι στην Τραμπζονσπόρ και λίγες ημέρες αργότερα συνέβη το περιστατικό με το βεγγαλικό που του προκάλεσε σοβαρή ζημιά στα μάτια. Ο Ομάρ ήθελε να κάνει πιο ξεχωριστή την ημέρα της Πρωτοχρονιάς για το παιδί του, ωστόσο η μοίρα του έπαιξε ένα σκληρό παιχνίδι.

Οι δύσκολες ημέρες όμως ανήκουν στο παρελθόν καθώς ο Νορβηγός άσος, ο οποίος έχει καταγωγή απ' το Μαρόκο, βρίσκεται ξανά στο γήπεδο. Ήδη τις τελευταίες εβδομάδες έκανε προπονήσεις σε κανονικό ρυθμό με τη Γαλατά και ο θρυλικός προπονητής της ομάδας Φατίχ Τερίμ είχε δηλώσει ότι ήταν θέμα χρόνου η επιστροφή του στα γήπεδα. Ο 30χρονος πλάγιος μπακ, σαν να μην πέρασε μια μέρα, έβγαλε στο γήπεδο την ποιότητα και τη μαχητικότητά του. Το μόνο που θυμίζει πλέον την περιπέτεια που πέρασε είναι τα ειδικά γυαλιά που πρέπει να φοράει...

Η Γαλατά προηγήθηκε στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης με γκολ του Βίκτορ Νέλσον, ενώ δέχτηκε δύο γκολ με πέναλτι από τον Ντιαγε (45'+1', 70'). Την ανατροπή για τους φιλοξενούμενους έκανε ο Μπαφετιμπί Γκομίς που πέτυχε δύο πέναλτι στο 87ο λεπτό και 90'+9' για το εντυπωσιακό 3-2. Μετά το τέλος της αναμέτρησης δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του και δάκρυσε.

Ομάρ ΕλαμπντελαουΐΓαλατάσαραϊ