Αθλητισμός|23.02.2022 21:52

Super League: Ιωνικάρα για παραμονή... καταδίκασε με 4άρα τον Απόλλωνα

Newsroom

Ο καλύτερος Ιωνικός της τρέχουσας σεζόν εμφανίστηκε σε ένα απ' τα κρισιμότερα παιχνίδια. Η ομάδα της Νίκαιας ήταν σαρωτική, επικράτησε με το επιβλητικό 4-0 του Απόλλωνα Σμύρνης και έκανε ένα σημαντικό βήμα προς την παραμονή στην κατηγορία καθώς βρίσκεται στο +8 (με ματς περισσότερο) απ' τον προτελευταίο Ατρόμητο. Αντιθέτως, η Ελαφρά Ταξιαρχία δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό καθώς ουσιαστικά αναζητεί στα δύο εναπομείναντα ματς ένα ποδοσφαιρικό θαύμα για να μείνει στη Super League.

Πριν καν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ όχι με κάποιο συνηθισμένο «εκτελεστή» αλλά με τον Κιάκο. Σέντρα με το δεξί του Βαλεριάνου που βρήκε στην καρδιά της άμυνας του Απόλλωνα τον συμπαίκτη του που κατέβασε την μπάλα και σούταρε δυνατά γράφοντας το 1-0. Στο 17' ο Ιωνικός είχε δοκάρι με τον Σάντσες και στο 18' πήρε προβάδισμα με δύο γκολ. Ο Τουράμ έκανε διαγώνια κίνηση στην περιοχή και μοίρασε στον Μάντζη, αυτός με τακουνάκι έδωσε στον Κιάκο, ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Το πάρτι των Νικαιωτών συνεχίστηκε και στο 32', Τουράμ και Μάντζης συνεργάστηκαν άψογα, με τον πρώτο να σερβίρει την ασίστ και τον δεύτερο να διαμορφώνει το 3-0. Όσο κι αν προσπάθησε ο Απόλλων δεν κατάφερε αφού έχασε μέχρι και πέναλτι. Στο 58' ο Χουτεσιώτης απέκρουσε την εκτέλεση του Ιωαννίδη,  ενώ το κακό συνεχίστηκε για τους φιλοξενούμενους με την αποβολή του Ράιλι στο 65'.  Το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε στο 88' με τον Ντάλσιο να σκοράρει με φοβερό σουτ έξω απ' την περιοχή.

Ιωνικός (Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι (81' Βαφέας), Σάντσεζ, Βαλεριάνος, Κιάκος (77' Μάναλης), Ντάλσιο, Άοσμαν (81' Τσιριγώτης), Τουράμ (77' Γκοτσούλιας), Μάντζης (84' Πλατέλλας).

Απόλλων Σμύρνης (Φέστα): Κότσαρης, Ράιλι, Ντομίνγκες, Φατιόν (46' Τσιμπσά), Παπαγεωργίου, Βιτλής, Σλίβκα, Μαρτίνεζ (46' Τσιλούλης), Γιαννιώτας (38' Κάστρο), Παμλίδης (81' Ντάουντα), Ιωαννίδης (74'Γιακιμόφσκι).

Ιωνικός ΝικαίαςSuperLeagueΑπόλλων Σμύρνης