Αθλητισμός|12.03.2022 19:17

Premier League: Ξανά στο -3 απ' την Σίτι η Λίβερπουλ με Ντίας και Σαλάχ

Newsroom

Δέκα αγωνιστικές έμειναν για το φινάλε της Premier League και το ενδιαφέρον χτυπάει… κόκκινο. Χάρη στη Λίβερπουλ η κορυφή έχει πάρει «φωτιά» καθώς οι Ρεντς μετά τη νέα νίκη που πέτυχαν επί της Μπράιτον με 2-0 εκτός έδρας, μείωσαν και πάλι τη διαφορά στο -3 απ' την προπορευόμενη Μάντσεστερ Σίτι

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ άνοιξε το σκορ στο 20’ όταν μετά την μπαλιά του Μάτιπ, ο Λουίς Ντίας πρόλαβε να πάρει την κεφαλιά από τον Ρόμπερτ Σάντσεθ γράφοντας το 0-1. Ωστόσο ο γκολκίπερ της Μπράιτον λίγο έλειψε να του... πάρει το κεφάλι καθώς τον κατεδάφισε με μια καρατιά!

Η Λίβερπουλ ήταν συνολικά ανώτερη και στο δεύτερο μέρος καθάρισε την υπόθεση νίκη. Στο 57’ ο Σαλάχ είχε δοκάρι με σουτ που κόντραρε, στο 58’ ολομόναχος έκανε πολύ κακό για την κλάση του τελείωμα αλλά στο 61’ όλα πήραν τον δρόμο τους. Ο Μπισούμα έκανε καθαρό χέρι στο σουτ του Ναμπί Κεϊτά και ο Αιγύπτιος τίναξε τα δίχτυα από την άσπρη βούλα φτάνοντας τα 20 γκολ στο πρωτάθλημα, οχτώ περισσότερα απ' τον Ζότα και τον Μανέ, τους συμπαίκτες του που έχουν από 12 γκολ και βρίσκονται στη δεύτερη και τρίτη θέση των σκόρερ της Premier League. Αν και στο ματς του πρώτου γύρου η Μπράιτον είχε γυρίσε το 2-0 σε 2-2, αυτή τη φορά οι Reds έκαναν τη δουλειά και επέστρεψαν στο -3 από την Σίτι.

Νίκη παραμονής η Μπρέντφορντ

Στο μεταξύ, μετά το χατ τρικ επί της Νόριτς, ο Ιβάν Τόνεϊ ήταν ο «ήρωας» της Μπρέντφορντ σε δεύτερο σερί ματς, καθώς με δικά του γκολ στο 85΄ και στις καθυστερήσεις η ομάδα του πέτυχε τεράστια νίκη με 2-0 επί της Μπέρνλι και ουσιαστικά εξασφάλισε σε μεγάλο βαθμό την παραμονή της στην Premier League.

Στην πρώτη του ασίστ μετά την επάνοδό του στα γήπεδα, ο Κρίστιαν Έρικσεν είδε τον 25χρονο Άγγλο επιθετικό ν΄ ανοίγει τον δρόμο για το «τρίποντο» και λίγο αργότερα να «σφραγίζει» τη δεύτερη σερί νίκη της Μπρέντφορντ και πρώτη επί της σημερινής της αντιπάλου μετά από 5 σερί διαδοχικές ήττες ανεξαρτήτου έδρας και διοργάνωσης.

Η Μπέρνλι μετά από 2 συνεχόμενες εντός έδρας ήττες (0-4 από την Τσέλσι και 0-2 από την Λέστερ) ηττήθηκε σε τρίτο σερί ματς και παρέμεινε στη ζώνη του υποβιβασμού. Ήταν η πρώτη της εκτός έδρας ήττα μετά το 1-1 με την Κρίσταλ Πάλας, το 0-3 επί της Μπράιτον και το 0-0 με την Άρσεναλ.

ΜπέρνλιPremier LeagueΛίβερπουλΜπράιτονΜπρέντφορντ