Αθλητισμός|05.02.2019 21:50

Κύπελλο Ισπανίας: Ο Λιονέλ Μέσι στο Clasico; Παρών!

Αλέξανδρος Λοθάνο

Πολύ ευχάριστα τα νέα για τους φίλους της Μπαρτσελόνα αλλά, κυρίως, τους λάτρεις του ωραίου ποδοσφαίρου, οι οποίοι περιμένουν πως και πώς να δουν τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ισπανίας μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης στο «Καμπ Νόου» της Βαρκελώνης.

Το «Clasico» που, ως γνωστόν, θα μεταδώσει ζωντανά και αποκλειστικά το OPEN TV (Τετάρτη 6/2, 22:00), σε περιγραφή Μανώλη Σφακάκη και σχόλιο Ντέμη Νικολαΐδη, όπως θα συμβεί και με την ρεβάνς στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (Τετάρτη 27/2, 22:00).

Ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος αποκόμισε ενοχλήσεις στον δεξιό μηρό στο ματς πρωταθλήματος με την Βαλένθια (2-2), προπονήθηκε κανονικά την Τρίτη (5/2) και ο Ερνέστο Βαλβέρδε τον συμπεριέλαβε στην 19μελή αποστολή, από την οποία πάντως θα κοπεί ένας παίκτης, λίγη ώρα πριν από το παιχνίδι.

«Το σημαντικό είναι να σου πει ο Μέσι ότι είναι έτοιμος» επισήμανε ο Βαλβέρδε, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ρισκάρει, εφόσον υπάρχει κίνδυνος επιβάρυνσης της κατάστασης του Αργεντινού σούπερ σταρ.

Σε αντίθεση με τον Μέσι, εκτός αποστολής έμεινε ο Ουσμάν Ντεμπελέ. Ο Γάλλος επιθετικός μόλις επέστρεψε στις προπονήσεις μετά από διάστρεμμα στον αστράγαλο και, τις τελευταίες ημέρες, ταλαιπωρήθηκε από γρίπη που πήγε πίσω την αποθεραπεία του.

Ο Βαλβέρδε δεν υπολογίζει ακόμα λόγω τραυματισμού τον Γιάσπερ Σίλεσεν, τον Σαμουέλ Ουμτιτί και τον Ραφίνια, ενώ δεν συμπεριέλαβε στην αποστολή και τον νεοαποκτηθέντα κεντρικό αμυντικό Ζαν Κλερ Τοντιμπό, ο οποίος θα ενσωματωθεί σιγά σιγά στη νέα του ομάδα.

Στην Ρεάλ Μαδρίτης, ο Σαντιάγο Σολάρι πήρε μαζί του στην Βαρκελώνη 21 ποδοσφαιριστές, από τους οποίους θα κόψει τρεις για την τελική 18άδα. Ο ένας σίγουρος είναι ο τρίτος τερματοφύλακας Ντιέγο Αλτούμπε, ενώ οι άλλοι δύο θα προκύψουν από την τετράδα των Ισκο, Ντάνι Θεμπάγιος, Μάρκο Ασένσιο και Μαριάνο Ντίαθ.

Ρεαλ ΜαδρίτηςΜπαρτσελόναΛιονέλ ΜέσιποδόσφαιροOpen TV