Αθλητισμός|24.03.2022 08:23

Αγόρασαν 11η ομάδα οι Άραβες ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Σίτι! Επεκτείνουν την ποδοσφαιρική αυτοκρατορία τους

Newsroom

Μεγαλώνει η ποδοσφαιρική αυτοκρατορία των Αράβων που έχουν στην κατοχή τους τη Μάντσεστερ Σίτι. Το «City Football Group» επισημοποίησε την αγορά της ολλανδικής Μπρέντα από τον εργολάβο κτιρίων, Κάρελ Βρόλιγκ. Πρόκειται για την πέμπτη ομάδα που αποκτούν στην Ευρώπη μετά τη Σίτι στην Αγγλία, την Τρουά στη Γαλλία, τη Λόμελ στο Βέλγιο και τη Χιρόνα στην Ισπανία.

Πέραν των Πολιτών πάντως που βρίσκονται στην κορυφή της Premier League αυτή την περίοδο και αποτελούν την πιο επιτυχημένη ομάδα στο Νησί την τελευταία δεκαετία, καμία άλλη ομάδα δεν πρωταγωνιστεί στη χώρα της. Η Τρουά είναι λίγο πάνω απ' τη ζώνη του υποβιβασμού στη Ligue 1 και προσπαθεί να αποφύγει τον υποβιβασμό, η Λόμελ αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία του Βελγίου, όπως και η Χιρόνα στην Ισπανία, όπου προσπαθεί να βρίσκεται στα μπαράζ ανόδου. Το ίδιο ισχύει και για την Μπρέντα που δίνει μάχη για να εισέλθει στα πλέι οφ ανόδου στη δεύτερη ολλανδική κατηγορία. Σίτι και Μπρέντα είχαν συνάψει συνεργασία απ' το 2016 καθώς άνοιξε δίαυλος για τον δανεισμό νεαρών παικτών απ' τον αγγλικό στον ολλανδικό σύλλογο.

Επίσης, το «City Football Group» έχει έντονη παρουσία τόσο στην Ασία και την Ωκεανία, με συλλόγους σε Αυστραλία (Μέλμπουρν Σίτι), Ιαπωνία (Γιοκοχάμα Μαρίνος), Κίνα (Σιτσουάν Γιουνιού) και Ινδία (Μουμπάι Σίτι) όσο και στην αμερικανική ήπειρο: στις ΗΠΑ με τη Νιου Γιορκ Σίτι και στην Ουρουγουάη με την Κλουμπ Ατλέτικο Τορκέ. Απ' αυτές πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η Μέλμπουρν, η Γιοκοχάμα και η Νιου Γιορκ, ομάδες με μεγάλη επίδραση στα εθνικά πρωταθλήματα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνή Τύπου η επέκταση του ομίλου, που ανήκει κατά 78% στους Άραβες του Abu Dhabi United Group, κατά 10% στους Αμερικανούς του Silver Lake και κατά 12% στους Κινέζους του China Media Capital και CITIC Group Corporation, δεν θα σταματήσει εδώ και επίκεινται κι άλλες συμφωνίες το επόμενο διάστημα.

Περίπου πριν από έναν χρόνο έγινε η πρώτη προσπάθεια για την αγορά της ρωσικής Σπαρτάκ Μόσχας. Το «φλερτ» συνεχίστηκε και το επόμενο διάστημα, ωστόσο λόγω των τελευταίων εξελίξεων με την εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία, θεωρείται βέβαιο ότι θα παγώσει μέχρι νεοτέρας κάθε διαδικασία.

ΤρουάΜάντσεστερ ΣίτιΣεΐχης Μανσούρ μπιν Ζαγέν αλ-Ναχίαν