Αθλητισμός|24.03.2022 23:46

«Βόμβα» της Β. Μακεδονίας στo Παλέρμο! Απέκλεισε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία απ' το Μουντιάλ! Όρθια με καρδιοχτύπι η Πορτογαλία

Newsroom

Η εθνική ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας έριξε «βόμβα» στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο καθώς απέκλεισε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία, η οποία δεν θα βρίσκεται στο Μουντιάλ του Κατάρ! Με γκολ του Τραϊκόβσκι στο 92' η Β. Μακεδονία τιμώρησε τη φλύαρη Σκουάντρα Ατζούρα στο Παλέρμο και πήρε το εισιτήριο για τον έναν απ' τους τρεις τελικούς των πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει την Τρίτη 29 Μαρτίου (21.45) την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Φερνάντο Σάντος.

Οι Πορτογαλοι έδειξαν αρχικά ότι πάνε για... περίπατο στο Ντραγκάο καθώς προηγήθηκαν 2-0 με γκολ του Οτάβιο και του Ζότα. Ωστόσο η Τουρκία επέστρεψε στο ματς με τέρμα του Γιλμάζ για το 2-1. Αντί για ήρωας όμως, ο πολύπειρος αρχισκόρερ της τουρκικής ομάδας έγινε μοιραίος καθώς στο 86' αστόχησε απελπιστικά σε εκτέλεση πέναλτι στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ!

Αντί για 2-2 και παράταση, οι Πορτογάλοι βρήκαν και τρίτο γκολ με τον Νούνες στις καθυστερήσεις για το τελικό 3-1 και πλέον είναι το φαβορί για το ένα εισιτήριο που στέλνει στο Κατάρ. Δεδομένου ότι απέφυγαν τον πρόωρο τελικό με την Ιταλία, η πρόκριση της Β. Μακεδονίας μόνο ως δώρο μπορεί να θεωρηθεί για τον CR7 και την παρέα του που έχουν μια μοναδική ευκαιρία για να δώσουν ξανά το παρών σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αντιθέτως, οι Ιταλοί μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία τους και μάλιστα συνεχόμενη δεν θα βρίσκονται στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ραντεβού του πλανήτη καθώς είχαν χάσει το εισιτήριο και το 2018 στη Ρωσία. Το γεγονός ότι το περασμένο καλοκαίρι κατέκτησαν το Euro κάνει ακόμη πιο ηχηρό τον αποκλεισμό τους σε συνδυασμό βεβαίως με τη δυναμικότητα του αντιπάλου. Διότι άλλο είναι αποκλειστείς απ' την Πορτογαλία στον τελικό κι άλλο απ' τη Β. Μακεδονία στον ημιτελικό...

Την ίδια ώρα η Ουαλία με MVP και σκόρερ τον μεταμορφωμένο αρχηγό της Γκάρεθ Μπέιλ επικράτησε 2-1 της Αυστρίας στον άλλο ημιτελικό και περιμένει το έτερο μπαράζ της Σκωτίας με την Ουκρανία που θα γίνει τον Ιούνιο λόγω του πολέμου, προκειμένου να ξεκαθαρίσει που καταλήξει το πολυπόθητο εισιτήριο για το Κατάρ. Ο 32χρονος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, θύμισε παλιό καλό Μπέιλ, σημείωσε δύο γκολ και οδήγησε την Ουαλία στη νίκη στο Κάρντιφ. Πλέον οι Ουαλοί φλερτάρουν με τη δεύτερη παρουσία τους σε Μουντιάλ μετά το 1958!

Τέλος, οι Σουηδοί επικράτησαν δύσκολα με 1-0 της Τσεχίας στην παράταση χάρη σε γκολ του Κουάισον στο 110' και προκρίθηκαν για τον έτερο τελικό που προσφέρει θέση στο Μουντιάλ. Εκεί θα αντιμετωπίσουν την Τρίτη 29 Μαρτίου (21.45) σε ένα άκρως ενδιαφέρον ματς την Πολωνία, η οποία πέρασε άνευ αγώνα λόγω του αποκλεισμού της Ρωσίας απ' τα πλέι οφ.

Ημιτελικός

Ιταλία - Β. Μακεδονία 0-1 (92' Tραϊκόβσκι)

Πορτογαλία - Τουρκία 3-1 (15' Οτάβιο, 42' Ζότα, 94+' Νούνες - 65' Γιλμάζ)

Τελικός

Πορτογαλία - Β. Μακεδονία (29/3, 21.45)

Ημιτελικός

Ουαλία - Αυστρία 2-1 (25', 51' Μπέιλ - 65' αυτ. Ντέιβις)

Σκωτία - Ουκρανία (Το παιχνίδι θα γίνει τον Ιούνιο)

Τελικός

Ουαλία - ;

Ημιτελικός

Σουηδία - Τσεχία 1-0 παρ. (110' Κουάισον)

Ρωσία - Πολωνία (Αποκλεισμός Ρωσίας)

Τελικός

Πολωνία - Σουηδία (29/3, 21.45)

Εθνική Βόρειας ΜακεδονίαςΕθνική ΣουηδίαςΕθνική Ουαλίαςπροκριματικά ΜουντιάλΕθνική ΑυστρίαςΜουντιάλ 2022Εθνική ΠορτογαλίαςΕθνική ΙταλίαςΠαγκόσμιο κύπελλοΕθνική ΤσεχίαςΠαγκόσμιο Κύπελλο 2022Εθνική ΤουρκίαςΜουντιάλ