Αθλητισμός|27.03.2022 19:23

Σπουδαία κίνηση της Μπολόνια: Προσφέρει νέο συμβόλαιο στον Σίνισα Μιχαΐλοβιτς που δίνει μάχη με τη λευχαιμία

Newsroom

Ο μαχητής Σίνισα Μιχαΐλοβιτς δίνει μάχη με τη λευχαιμία τα τελευταία δυόμισι χρόνια και όπως δηλώνει με αισιοδοξία και πείσμα «αυτή η αρρώστια είναι πολύ θαρραλέα για να έχει διάθεση να τα βάλει ξανά με κάποιον όπως εγώ. Αν δεν της έφτανε ένα μάθημα, είμαι εδώ για να της δώσω και ένα δεύτερο». Ο προπονητής της Μπολόνια ανακοίνωσε μέσω συνέντευξης Τύπου ότι θα απουσιάσει από μερικά παιχνίδια το επόμενο καθώς θα πρέπει να εισαχθεί εκ νέου στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία.

Παράλληλα όμως, σε μια δύσκολη στιγμή για τον 53χρονο προπονητή και άλλοτε σπουδαίο Σέρβο παίκτη, ήρθε η διοίκηση της Μπολόνια για να σταθεί στο πλευρό του και να του δώσει δύναμη προκειμένου να συνεχίσει να μάχεται. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, οι διοικούντες τον ιταλικό σύλλογο ετοιμάζονται να του προσφέρουν ένα νέο συμβόλαιο διάρκειας μέχρι το 2024 κι ενώ η ισχύουσα συμφωνία λήγει το καλοκαίρι του 2023.

Ο Μιχαΐλοβιτς βρίσκεται στο τιμόνι της Μπολόνια από τον Ιανουάριο του 2019 με απολογισμό 39 νίκες, 28 ισοπαλίες και 49 ήττες σε 116 παιχνίδια, ενώ κατά το παρελθόν εργάστηκε σε Μίλαν, Σπόρτινγκ, Τορίνο, Σαμπντόρια, Κατάνια, Φορεντίνα αλλά και Εθνική Σερβίας.

«Θα δώσω στην αρρώστια ένα δεύτερο μάθημα»

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το Σάββατο (26/3), ο Σέρβος έκανε γνωστό πως θα μείνει εκτός πάγκων για μερικούς αγώνες, καθώς θα δώσει νέα σκληρή μάχη με τη λευχαιμία. «Θα πρέπει να αρχίσει μία νέα θεραπευτική αγωγή για να αποφύγω τις επιπλοκές. Στην αρχή της εβδομάδας που έρχεται θα νοσηλευτώ σε νοσοκομείο: ξέρω πως θα είμαι σε καλά χέρια. Αυτή τη φορά με βλέπετε πιο ήρεμο επειδή ξέρω τι πρέπει να κάνω και η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική. Ελπίζω όλο αυτό να περάσει γρήγορα αλλά θα απουσιάσω από μερικά παιχνίδια. Θα παρακολουθώ την ομάδα από το δωμάτιο του νοσοκομείου» ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο 53χρονος κόουτς.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στη δεύτερη μάχη, που έχει μπροστά του ο ίδιος, πρόσθεσε: «Αυτή η αρρώστια είναι πολύ θαρραλέα για να έχει διάθεση να τα βάλει ξανά με κάποιον όπως εγώ. Εάν δεν της έφτανε ένα μάθημα, εγώ είμαι εδώ για να της δώσω και ένα δεύτερο. Μπορεί να πέσεις αλλά χρειάζεται να βρεις τη δύναμη για να σηκωθείς ξανά».

Ωστόσο ο ίδιος τόνισε πως παρά την δυσκολία αυτή, το μυαλό του δεν έχει φύγει από την Μπολόνια: «Η αρχή του 2022 δεν ήταν τυχερή για την ομάδα αλλά είμαι σίγουρος πως τα παιδιά δεν θα με απογοητεύσουν. Εγώ θα παλεύω πάντα μαζί τους και εκείνοι θα παλεύουν για μένα. Δεν θα υποχωρήσουμε ούτε ένα εκατοστό, θα ανέβουμε ξανά στη βαθμολογία και θα επιστρέψω. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ομάδας και την πόλη της Μπολόνια, σας ζητώ να σεβαστείτε το δικαίωμά μου στην ιδιωτικότητα κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Να μιλάτε για τον προπονητή, όχι για τον άνθρωπο. Πάντα δυνατά Μπολόνια».

Σίνισα Μιχαΐλοβιτςειδήσεις τώραλευχαιμίαSerie AΜπολόνια